• Šest golov v Ljudskem vrtu

      • Triglav se je srčno boril v Ljudskem vrtu in odščipnil točko novim državnim prvakom! 
        NK MARIBOR : NK TRIGLAV 3:3 (1.1)
        Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 34. krog, gledalcev 4000 , glavni sodnik Darjan Kovačič (Grosuplje), pomočnika sodnika Aleksander Kasapović (Ljubljana) in Simon Smej (Fokovci), četrti sodnik Mihael Antič (Dekani), delegat Slavko Režonja (Turnišče).

        NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler, Hotić (86` Bajde), Cretu (69` Vršič), Pihler, Mešanović, Mlakar (65` Tavares), Zahović Trener: Darko Milanič

        TRIGLAV: Čadež, Rogelj, Mertelj, Šalja, Arh Česen, Udovič, Kryeziu (82` Gajić), Tijanić, Mlakar (84` Hasanaj), Crnov (90+2` Kopač), Majcen Trener: Dejan Dončić

        Strelci: 1:0 Mešanović (1), 1:1 Arh Česen (22), 1:2 Tijanić (46), 2:2 Zahović (49, 11m), 3:2 Zahović (68), 3:3 Majcen (85)

        Rumeni karton: Klinar (52)
        Vijoličasti so povedli že v 13. sekundi, ko je zadel Jasmin Mešanović z razantnim strelom v levi kot Čadeževih vrat in tako nakazal, da so državni prvaki, kljub predčasni osvojitvi naslova, odločni odigrati borbeno ter pošteno vse preostale tekme do konca prvenstva in, da kot pravi športniki želijo, da se tudi borba proti izpadu in za vozovnice za Evropo konča z viteškim bojem na igrišču.
        Tudi Triglav pa je bil odločen, da se bo boril za točke do zadnje kaplje znoja in to se jim je v nadaljevanju obrestovalo, saj so zadeli dvakrat.  Kranjčani so si ta gola priborili  s svojo odlično igro, zanimivo pa je, da so svoj drugi gol dali prav tako že v prvi minuti, a seveda drugega polčasa.
        Maribor je ekspresno odgovoril z odločnim napadom in Jan Mlakar je s pogumnim skokom  izsilil enajstmetrovko, iz katere je Luka Zahović spektakularno zadel za 2:2. Luka je bil nevaren tudi v nadaljevanju, a najprej ni izkoristil idealne priložnosti, ko je sam stekel proti golu Triglava, nato pa je v slogu največjih golgeterjev zadel po predložku Vilerja z leve strani. 
        A to ni bil zadnji gol na tekmi. V 85.minuti se je izkazal najboljši strelec Triglava Luka Majcen, ki je spretno izkoristil napako mariborske obrambe in zadel za končnih 3:3.
        Gorazd Elvič                                                                 foto.G.Elvič

         

        18.05.2019 ob 22:04h
      SORODNO
      Maribor v derbiju razstavil Olimpijo
      • Maribor v derbiju razstavil Olimpijo

      • 17.04.2024 ob 22:56h
      • Vijoličasti so z goloma Jana Repasa in Hilala Soudanija po odmoru preobrnili potek tekme in zasluženo slavili v Stožicah ter tako po petih letih suše...

      Ali je VAR oškodoval Maribor
      • Ali je VAR oškodoval Maribor

      • 14.04.2024 ob 19:07h
      • V Ljubljani, na stadionu ŽAK-a, sta se Bravo Kostel in Maribor razšla z neodločenim rezultatom 1:1, a VAR je razveljavil kar tri zadetke.
        <...

      Maribor popolnoma nadigral Muro
      • Maribor popolnoma nadigral Muro

      • 09.04.2024 ob 23:40h
      • Vijoličasti še naprej nizajo izvrstne predstave, kljub temu, da jim je NZS odvzela možnost igrati pred svojimi zvestimi navijači, Toda ta nenogometna...