• Šest golov v Ljudskem vrtu

   • Triglav se je srčno boril v Ljudskem vrtu in odščipnil točko novim državnim prvakom! 
    NK MARIBOR : NK TRIGLAV 3:3 (1.1)
    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 34. krog, gledalcev 4000 , glavni sodnik Darjan Kovačič (Grosuplje), pomočnika sodnika Aleksander Kasapović (Ljubljana) in Simon Smej (Fokovci), četrti sodnik Mihael Antič (Dekani), delegat Slavko Režonja (Turnišče).

    NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler, Hotić (86` Bajde), Cretu (69` Vršič), Pihler, Mešanović, Mlakar (65` Tavares), Zahović Trener: Darko Milanič

    TRIGLAV: Čadež, Rogelj, Mertelj, Šalja, Arh Česen, Udovič, Kryeziu (82` Gajić), Tijanić, Mlakar (84` Hasanaj), Crnov (90+2` Kopač), Majcen Trener: Dejan Dončić

    Strelci: 1:0 Mešanović (1), 1:1 Arh Česen (22), 1:2 Tijanić (46), 2:2 Zahović (49, 11m), 3:2 Zahović (68), 3:3 Majcen (85)

    Rumeni karton: Klinar (52)
    Vijoličasti so povedli že v 13. sekundi, ko je zadel Jasmin Mešanović z razantnim strelom v levi kot Čadeževih vrat in tako nakazal, da so državni prvaki, kljub predčasni osvojitvi naslova, odločni odigrati borbeno ter pošteno vse preostale tekme do konca prvenstva in, da kot pravi športniki želijo, da se tudi borba proti izpadu in za vozovnice za Evropo konča z viteškim bojem na igrišču.
    Tudi Triglav pa je bil odločen, da se bo boril za točke do zadnje kaplje znoja in to se jim je v nadaljevanju obrestovalo, saj so zadeli dvakrat.  Kranjčani so si ta gola priborili  s svojo odlično igro, zanimivo pa je, da so svoj drugi gol dali prav tako že v prvi minuti, a seveda drugega polčasa.
    Maribor je ekspresno odgovoril z odločnim napadom in Jan Mlakar je s pogumnim skokom  izsilil enajstmetrovko, iz katere je Luka Zahović spektakularno zadel za 2:2. Luka je bil nevaren tudi v nadaljevanju, a najprej ni izkoristil idealne priložnosti, ko je sam stekel proti golu Triglava, nato pa je v slogu največjih golgeterjev zadel po predložku Vilerja z leve strani. 
    A to ni bil zadnji gol na tekmi. V 85.minuti se je izkazal najboljši strelec Triglava Luka Majcen, ki je spretno izkoristil napako mariborske obrambe in zadel za končnih 3:3.
    Gorazd Elvič                                                                 foto.G.Elvič

     

    18.05.2019 ob 22:04h
   SORODNO
   Aluminij močno namučil Maribor
   Maribor trpel, a tesno premagal Domžale
   • Maribor trpel, a tesno premagal Domžale

   • 01.09.2019 ob 22:48h
   • Maribor se je v Domžalah predvsem branil, a nazadnje le prišel do treh pomembnih točk!

    DOMŽALE - NK MARIBOR 0:1 (0:1)

    Športni park Dom...

   Liga Evropa je bila blizu,a...
   • Liga Evropa je bila blizu,a...

   • 30.08.2019 ob 01:08h
   • Tako blizu, a žal tako daleč!

    Vijoličastii so po neodločenem izidu 2:2 z Ludogorcem zaradi pravila "gola v gosteh", kljub izredni predstavi v drugem polčasu, izpadli iz Evrope.

    N...