• Slovenija poražena v Davisovem pokalu

   • Slovenija je žal doživela poraz z 2:3v Davis cup dvoboju proti Poljski! V odločilnem petem obračunu je Tom Kočevar Dešman izgubil proti Hubertu Hurkaczu s 3:6,2:6.

    Po prvem dnevu dvoboja druge evroafriške skupine med Slovenijo in Poljsko v Mariboru je bil rezultat izenačen 1:1.
    Aljaž Bedene je upravičil vlogo favorita in s 6:4, 7:5 premagal na lestvici ATP za 172 mest nižje uvrščenega Huberta Hurkacza, ki je na 224. mestu. Blaž Rola v drugem dvoboju dneva, žal ni bil uspešen proti najboljšemu Poljaku Kamilu Majchrzaku, ki je zmagal s 6:4, 6:2.

    Drugi dan je Poljska najprej uspela po treh izenačenih nizih(7:5,6:7,4:6) v svojo korist odločiti igro dvojic, Aljaž Bedene pa je nato v četrtem dvoboju brez večjih težav izenačil na 2:2, potem, ko je premagal kamila Majchrzaka s 6:3,6:4 v nizih.

    V odločilno peto bitko je nato naš selektor Miha Mlakar presenetljivo poslal Toma Kočevarja Dešmana, ki je v zadnjem trenutku zamenjal Blaža Rolo, Tom pa ni uspel presenetiti mnogo višje rangiranega Huberta Hurkacza, ki je slavil s 6:3 in 6:2.

    Po dvoboju je naš prvi igralec Aljaž Bedene, ki se je vrnil v slovensko reprezentanco povedal:  "Odločile so dvojice. Dve točki smo dobili prepričljivo, v dveh dvobojih nismo bili konkurenčni, igra parov pa je bila zelo izenačena, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani.  Žal mi je, da se je Blaž Kavčič poškodoval, a mislim, da smo prava ekipa in upam da se bomo aprila znova zbrali v najmočnejši zasedbi in se poskušali obdržati v drugi evroafriški skupini."

    Slovenija se bo po tem porazu morala sedaj boriti za obstanek v drugi evroafriški skupini, nasprotnik pa bo v gosteh Turčija, ki je v Harareju izgubila dvoboj proti Zimbabveju.

    Gorazd Elvič                                                      foto.G.Elvič

    04.02.2018 ob 22:17h
   SORODNO
   Za Zlato lisico je vse pripravljeno!
   • Za Zlato lisico je vse pripravljeno!

   • 30.01.2019 ob 18:23h
   •  

    Jutri bodo smučarke med 10h in 10h45 že preizkusile tekmovalno progo za Zlato lisico, ki je v odličnem stanju!
    S štarta veleslaloma se bo pognala tudi Ilka Štuh...

   Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice
   • Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice

   • 22.01.2019 ob 17:22h
   • Markus Mayr, direktor za tehnične discipline svetovnega pokala za ženske je danes pregledal tekmovalno progo na Mariborskem Pohorju. V cilju Snežnega stadiona je bil nato zelo zadovoljen z opr...

   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...