• Slovenija poražena v Davisovem pokalu

   • Slovenija je žal doživela poraz z 2:3v Davis cup dvoboju proti Poljski! V odločilnem petem obračunu je Tom Kočevar Dešman izgubil proti Hubertu Hurkaczu s 3:6,2:6.

    Po prvem dnevu dvoboja druge evroafriške skupine med Slovenijo in Poljsko v Mariboru je bil rezultat izenačen 1:1.
    Aljaž Bedene je upravičil vlogo favorita in s 6:4, 7:5 premagal na lestvici ATP za 172 mest nižje uvrščenega Huberta Hurkacza, ki je na 224. mestu. Blaž Rola v drugem dvoboju dneva, žal ni bil uspešen proti najboljšemu Poljaku Kamilu Majchrzaku, ki je zmagal s 6:4, 6:2.

    Drugi dan je Poljska najprej uspela po treh izenačenih nizih(7:5,6:7,4:6) v svojo korist odločiti igro dvojic, Aljaž Bedene pa je nato v četrtem dvoboju brez večjih težav izenačil na 2:2, potem, ko je premagal kamila Majchrzaka s 6:3,6:4 v nizih.

    V odločilno peto bitko je nato naš selektor Miha Mlakar presenetljivo poslal Toma Kočevarja Dešmana, ki je v zadnjem trenutku zamenjal Blaža Rolo, Tom pa ni uspel presenetiti mnogo višje rangiranega Huberta Hurkacza, ki je slavil s 6:3 in 6:2.

    Po dvoboju je naš prvi igralec Aljaž Bedene, ki se je vrnil v slovensko reprezentanco povedal:  "Odločile so dvojice. Dve točki smo dobili prepričljivo, v dveh dvobojih nismo bili konkurenčni, igra parov pa je bila zelo izenačena, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani.  Žal mi je, da se je Blaž Kavčič poškodoval, a mislim, da smo prava ekipa in upam da se bomo aprila znova zbrali v najmočnejši zasedbi in se poskušali obdržati v drugi evroafriški skupini."

    Slovenija se bo po tem porazu morala sedaj boriti za obstanek v drugi evroafriški skupini, nasprotnik pa bo v gosteh Turčija, ki je v Harareju izgubila dvoboj proti Zimbabveju.

    Gorazd Elvič                                                      foto.G.Elvič

    04.02.2018 ob 22:17h
   SORODNO
   O prvaku bo odločal zadnji krog
   • O prvaku bo odločal zadnji krog

   • 23.05.2018 ob 21:41h
   • Razlika med Olimpijo in Mariborom tudi po predzadnjem, 35. krogu Prve Lige Telekom Slovenije ostaja dve točki, kar pomeni, da bo o prvaku odločal zadnji krog v nedeljo, ko mora Olimpija na težk...

   Boleč poraz, ki pomeni verjetno izgubo naslova
   • Boleč poraz, ki pomeni verjetno izgubo naslova

   • 20.05.2018 ob 01:17h
   • V 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija v derbiju polnem preobratov in razburljivih dogodkov, s 3:2 premagala vijoličaste. Zmagoviti gol je v 90.minuti, v razprodanem Ljudskem vrtu, do...

   Zlata levica Derviševića odprla pot do zmage
   • Zlata levica Derviševića odprla pot do zmage

   • 12.05.2018 ob 18:40h
   • KRŠKO - MARIBOR 1:2 (0:0)

    Stadion Matija Gubec Krško, Prva Liga Telekom Slovenije, 33. krog, gledalcev 1000, glavni sodnik Dejan Balažič, pomočnika Aleksander Kasapović (o...