• Slovenija poražena v Davisovem pokalu

   • Slovenija je žal doživela poraz z 2:3v Davis cup dvoboju proti Poljski! V odločilnem petem obračunu je Tom Kočevar Dešman izgubil proti Hubertu Hurkaczu s 3:6,2:6.

    Po prvem dnevu dvoboja druge evroafriške skupine med Slovenijo in Poljsko v Mariboru je bil rezultat izenačen 1:1.
    Aljaž Bedene je upravičil vlogo favorita in s 6:4, 7:5 premagal na lestvici ATP za 172 mest nižje uvrščenega Huberta Hurkacza, ki je na 224. mestu. Blaž Rola v drugem dvoboju dneva, žal ni bil uspešen proti najboljšemu Poljaku Kamilu Majchrzaku, ki je zmagal s 6:4, 6:2.

    Drugi dan je Poljska najprej uspela po treh izenačenih nizih(7:5,6:7,4:6) v svojo korist odločiti igro dvojic, Aljaž Bedene pa je nato v četrtem dvoboju brez večjih težav izenačil na 2:2, potem, ko je premagal kamila Majchrzaka s 6:3,6:4 v nizih.

    V odločilno peto bitko je nato naš selektor Miha Mlakar presenetljivo poslal Toma Kočevarja Dešmana, ki je v zadnjem trenutku zamenjal Blaža Rolo, Tom pa ni uspel presenetiti mnogo višje rangiranega Huberta Hurkacza, ki je slavil s 6:3 in 6:2.

    Po dvoboju je naš prvi igralec Aljaž Bedene, ki se je vrnil v slovensko reprezentanco povedal:  "Odločile so dvojice. Dve točki smo dobili prepričljivo, v dveh dvobojih nismo bili konkurenčni, igra parov pa je bila zelo izenačena, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani.  Žal mi je, da se je Blaž Kavčič poškodoval, a mislim, da smo prava ekipa in upam da se bomo aprila znova zbrali v najmočnejši zasedbi in se poskušali obdržati v drugi evroafriški skupini."

    Slovenija se bo po tem porazu morala sedaj boriti za obstanek v drugi evroafriški skupini, nasprotnik pa bo v gosteh Turčija, ki je v Harareju izgubila dvoboj proti Zimbabveju.

    Gorazd Elvič                                                      foto.G.Elvič

    04.02.2018 ob 22:17h
   SORODNO
   Proglašeni najboljši športniki MB 2017
   • Proglašeni najboljši športniki MB 2017

   • 29.01.2018 ob 01:24h
   • Na gala prireditvi Izbor športnika Maribora 2017 so po izboru novinarjev mariborskih medijev in strokovnega sveta Športne zveze Maribor, na osnovi uspehov v preteklem letu progla...

   Jan Mlakar podpisal za vijoličaste
   • Jan Mlakar podpisal za vijoličaste

   • 25.01.2018 ob 20:32h
   • Novi član NK Maribor je postal Jan Mlakar, 19-letni napadalec in mladi slovenski reprezentant. Zadnja tri leta je bil član Fiorentine, kluba italjanske Serie A in v Serie A je debitiral v apri...

   Vijoličasti spet v polnem pogonu
   • Vijoličasti spet v polnem pogonu

   • 10.01.2018 ob 17:25h
   • Nogometaši Maribora so danes začeli z zimskimi pripravami - Edini novinec je zaenkrat Kassim Doumbia!

    Ljudski vrt je ponovno zaživel. Prvi dan treninga je bilo na vrsti tehtanje, an...