• Šokanten poraz Maribora

   • Nogometaši Triglava so v uvodnem krogu nove sezone Prve Lige Telekom Slovenije senzacionalno v Ljudskem vrtu z 2:1 premagali lanske prvake. Tekmo so zaznamovale tudi škandalozne odločitve sodniške trojke, o katerih bo v prihodnjih dneh zagotovo še veliko govora.

    MARIBOR : TRIGLAV 1:2 (0:1)

    Ljudski vrt. Prva Liga Telekom Slovenije, 1. krog,  gledalcev 3200,, sodnik Dejan Balažič (Ljubljana), pomočnika sodnika Matej Vojska (Dob) in Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi), četrti sodnik Darjan Kovačič (Grosuplje), delegat Vlado Močnik (Rogatec)

    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Kolmanič, Ogrinec (75` Mulahusejnović), Pihler, Kramarič (46` Hotić), Kronaveter, Požeg Vancaš (46` Mešanović), Kotnik   trener: Darko MIlanič                                                             
    TRIGLAV: Čadež, Rogelj, Mertelj, Šalja, Arh Česen, Mlakar (83` Aliaga), Udovič (89` Gajič), E. Kryeziu, Tijanić, Hasanaj (59` Žurga), Majcen           trener: Dejan Dončić

    Strelci: 0:1 Tijanić (22), 0:2 Kryeziu (85), 1:2 Mulahusejnović (88)

    Prvi polčas je bil precej razgiban, a kaj ko so bili zaključki na obeh straneh največkrat nenevarni.

    Edini zadetek je padel v 22. minuti, ko je Aleš Mertelj z dolgo podajo zaposlil Davida Tijanića, ki je stekel v kazenski prostor domačih in uspel streljati, žoga pa se je od Saše Ivkovića odbila preko Kenana Pirića in končala v mreži. Mariborčani so protestirali, češ, da je bil gol dosežen iz prepovedanega položaja, a se je pri pregledu izkazalo, da edino v tej sporni situaciji sodniki niso pogrešili, a so se jim katastrofalne napake zgodile v vseh drugih spornih situacijah. Prvič že v 5.minuti, ko so nepravilno dosodili prepovedan položaj Kronavetra, ki je regularno zatresel kranjsko mrežo.

    V 28. minuti je dvakrat streljal Andrej Kotnik, prvič je njegov strel z glavo obranil Luka Čadež, drugič pa je bil nenatančen. V 35. minuti je z glavo žogo mimo gola poslal tudi Ivković.

    Tijanić je za Kranjčane imel lepo priložnost še v 43. minuti, ko je iz bližine ni zadel z glavo.

    Trener Maribora Darko Milanič je na začetku drugega polčasa zamenjal krilna igralca Rudija Požeg Vancaša in Andreja Kramariča z Jasminom Mešanovićem in Dinom Hotićem in Maribor je silovito pritisnil s spremenjeno formacijo. V 51. minuti je Martin Milec močno sprožil malce z desne, izkazal pa se je Čadež, nato je poskusil še Mešanović z glavo, Hotić pa je streljal z roba kazenskega prostora.

    V 68. minuti pa sodnik Balažič ni videl, ali ni želel videti tega, kar je videlo vseh 3200 gledalcev na stadionu in še mnogo več pred TV sprejemniki.  Kristjan Arh Česen je namreč Ivkovića pred njegovim poskusom strela z glavo, s hrbta silovito potisnil, kar bi seveda po nogometnih pravilih moral biti kazenski strel z bele točke, a Balažičeva piščalka je ostala nema, kar je povzročilo glasne proteste na tribunah.

    V 75. minuti je bil nevaren Mešanović, njegov strel iz bližine pa je znova zadržal Čadež.

    V 85.minuti pa še en sporen trenutek in vodstvo Gorenjcev z 0:2. Nova španska okrepitev Triglava Victor Aliaga  je po evidentnem prepovedanem položaju podal na rob kazenskega prostora, od koder je streljal Egzon Kryeziu, ki je zadel Ivkovića, od mariborskega branilca pa se je žoga odbila v mrežo.

    Le nekaj trenutkov zatem je po številnih priložnostih , ki so jih zapravili vijoličasti, Mulahusejnović znižal vodstvo gostov iz bližine z glavo.  Mešanović je imel nato v prvi minuti sodniškega dodatka še 100% priložnost za izenačenje, a je povsem neoviran zgrešil gol in Gorenjci so se nepričakovano veselili velike zmage.

    Kot zanimivost velja omeniti, da so po tekmi Mariborčani bojkotirali tiskovno konferenco in da lahko v naslednjih dneh verjetno pričakujemo  ostre proteste iz vijoličastega tabora.

    Gorazd Elvič                                                                 foto:G.Elvič

    14.07.2019 ob 00:10h
   SORODNO
   Čudeža na Norveškem ni bilo
   • Čudeža na Norveškem ni bilo

   • 13.08.2019 ob 22:18h
   • NK Maribor poražen tudi na Norveškem. Sedaj proti Ludogorcu v boj za Ligo Europa!
    Hud poraz Maribora v Evropi
    • Hud poraz Maribora v Evropi

    • 08.08.2019 ob 00:48h
    • Maribor tokrat razočaral!

     NK MARIBOR - ROSENBORG 1:3 (0.0)

     Stadion Ljudski vrt. Kvalifikacije za UEFA Champions League, 3. krog, prva tekma, gledalce...

    Vaterpolo na Fazaneriji
    • Vaterpolo na Fazaneriji

    • 03.08.2019 ob 23:42h
    • MURA : MARIBOR 1:1 (1:0)

     Nogometaši Maribora tudi po 4. krogu državnega prvenstva ostajajo brez zmage, saj so na neugodnem gostovanju ...