• Številne priložnosti premalo za zmago

   • Brez golov ni zmage

    Nogometaši Triglava so po juliju še drugič v tej sezoni zmagali v Mariboru in šokirali Ljudski vrt, ki je zasedbo trenerja Milaniča izžvižgal.. Vijoličasti so si sicer priigrali številne priložnosti, a kaj ,ko niso zadeli tudi iz takih, iz katerih se težje zgreši, kot dozeže zadetek.

    MARIBOR - TRIGLAV 0:2 (0:2)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 19. krog, gledalcev 2500, sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika), pomočnika sodnika Goran Mikača (Višnja Gora) in Matej Vojska (Dob), četrti sodnik Roman Glažar (Hajdina), delegat: Danijel Žalik (Turnišče)

    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu (46` Kotnik), Požeg Vancaš (90+2` Kramarič), Hotić, Mešanović (46` Tavares), Zahović Trener: Darko Milanič

    TRIGLAV: Arko, Rogelj, Mertelj, Milanović, Arh Česen, Mlakar (90` Vuković), Kryeziu, G. Brkić (77` Aliaga), Tijanić, Janković, Petric Trener: Vlado Šmit

    Strelca: 0:1 Petric (28), 0:2 G. Brkić (38)

    V prvem polčasu so bili sicer Mariborčani v nenehni premoči, a v zaključkih akcij so bili ali nenevarni ali neučinkoviti.

    Triglav je prežal le na protinapade iz hitrih prehodov po odvzeti žogi in iz enega takih je uspel povesti v 28. minuti. Po strelu Gorana Brkića s kakih 20 metrov,  je Kenan Pirić, ki je ponovno stal v mariborskem golu, sicer dobro posredoval in žogo s konicami prstov preusmeril v vratnico, a do odbitka je najhitreje stekel Gaber Petric in žogo zabil v mariborsko mrežo.

    Deset minut pozneje je še Brkić dosegel fantastični evrogol za vodstvo Kranjčanov z 2:0 in Ljudski vrt je najprej obnemel, kaj hitro pa so sledili prvi žvižgi iz tribun.

    Brkićev gol bo verjetno kotiral kar visoko za naj gol leta, saj je bil to izreden, neubranljiv udarec v samo stičišče vratnice in prečke, ki je počistil tudi kako starejšo pajčevino.

    Vijoličasti so v začetku drugega polčasa krenili na vse ali nič tudi s svežima Tavaresom in Kotnikom, a zadeli niso niti iz dveh metrov(Tavares), pri tem pa so puščali tudi veliko prostora v obrambi in v 51. minuti se je spet popolnoma sam v dobrem položaju za strel znašel Brkić, ki je ponovno odlično sprožil, a je njegov strel končal v vratnici.

    Mariborčani so se tudi v nadaljevanju sicer trudili in napadali, vendar jim ni uspelo zabiti, dve lepi priložnosti pa so zapravili tudi Gorenjci, ki so na koncu povsem zasluženo slavili v Ljudskem vrtu.

    Gorazd Elvič                                                               foto:G.Elvič

    30.11.2019 ob 21:01h
   SORODNO
   Le remi proti Kopru
   • Le remi proti Kopru

   • 27.05.2020 ob 21:52h
   • NK Maribor tudi na današnji drugi pripravljalni tekmi ni blestel in je le remiziral s Koprom. ki je osvojil prvo mesto v predčasno končanem drugoligaškem tekmovanju, in bo v novi se...

   Prva zmaga Maribora po pandemiji
   • Prva zmaga Maribora po pandemiji

   • 23.05.2020 ob 15:04h
   • Navijači vijoličastih so končno po 77-tih dneh dočakali , da so njihovi ljubljenci odigrali prvo tekmo, v kateri so lahko preverili svojo trenutno pripravljenost pred nadaljevanjem prvenstva 5....

   Prva liga Telekom se vrača 5.junija!
   • Prva liga Telekom se vrača 5.junija!

   • 19.05.2020 ob 21:35h
   • Potem ko je bilo slovensko prvoligaško tekmovanje prekinjeno v začetku marca, se nogomet vrača tudi v tekmovalni obliki. Tekme 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije bodo odigrane v prve...