• Tabor do pomembne točke v LV

   • Tabor v Ljudskem vrtu s fanatično borbenostjo do pomembne točke.

    NK MARIBOR - CB24 TABOR SEŽANA 1:1 (0:0)

    Stadion Ljudski vrt. Prva Liga Telemach, 26. krog, gledalcev 2500,
    glavni sodnik Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem), pomočnika sodnika Andraž Kovačič (Ljubljana) in Matej Vojska (Dob), četrti sodnik Mihael Antič (Koper), VAR: Dejan Balažič (Ljubljana). AVAR: Bojan Mertik (Odranci), delegat Danijel Žalik (Turnišče)

    NK MARIBOR: Jug, Milec, Watson, Šoštarič Karič, Guerrico (70` Uskoković), Božičković (64` Kronaveter), Repas, Iličić, Tolić, Brnić (64` Božić), Jakupović (64` Alijagić) Trener: Damir Krznar

    CB24 TABOR SEŽANA: Koprivec, Kouao, Kaleba, Ovsenek, Al. Zeljković, Iscaye (85` Vatovec Mahne), Korošec, Halilović, Khali (79` Bešir), Marasovic (70` Stanković), Fahd Ndzengue (70` Gimsay) Trener: Dušan Kosić

    Strelca: 0:1 Khali (59), 1:1 Šoštarič Karič (66)

    Rumeni karton: lMilec (61), Iličić (61)

    V 26. krogu Prve lige Telemach vijoličasti niso uspeli premagati Sežancev, vendar jim ne moremo očitati, da se niso trudili priti do vseh treh točk, saj so nizali celo tekmo napad za napadom, imeli veliko premoč v posesti, toda Tabor je uspel s tako imenovano taktiko "avtobusa v 16 metrskem prostoru" in potrpežljjivim čakanjem na protinapade osvojiti zlata vredno točko.

    Mariboru se je tudi poznala odsotnost najboljšega strelca Vipotnika, saj je trener Krznar zaradi tega moral nekoliko prilagoditi igro v napadu.

    Edini zadetek za goste, je po napaki v mariborski obrambi dosegel Khali, za Mariborčane pa je prvič v vijoličastem dresu zadel Sven Šoštarič Karić.

    Vijoličaste že v sredo ob 13h čaka tekma proti Bravu v Ljubljani, Tabor pa se bo v Sežani pomeril z neposrednim konkurentom v boju za obstanek, Gorico.

    Gorazd Elvič                                                              foto:G.Elvič

    12.03.2023 ob 00:21h
   SORODNO
   Roglič veliki zmagovalec Gira
   • Roglič veliki zmagovalec Gira

   • 28.05.2023 ob 10:52h
   •  

    Primož Roglič (Jumbo-Visma) je s fantastično predstavo in zmago v 20.etapi na Višarjah pred tisoči slovenskih navijačev osvojil legendarni Giro- Dirko po Italiji.

   Izbrani športniki Maribora 2022
   • Izbrani športniki Maribora 2022

   • 24.05.2023 ob 01:00h
   • Končno le izpeljana prireditev " Najboljši športniki Maribora za leto 2022"

    V Hotelu Habakuk v Mariboru so bila sinoči na posebni prireditvi podeljena ...

   Tretje mesto je neuspeh
   • Tretje mesto je neuspeh

   • 20.05.2023 ob 23:43h
   • Maribor ni uspel opraviti domače naloge in premagati Brava, tako, da mu je nastop v drugem, namesto v prvem krogu kvalifikacij za evropsko Konferenčno ligo, odplaval po vodi.