• Triglav senzacionalno do točke v Ljudskem vrtu

   • Nogometaši Maribora so v tekmi 11.kroga Prve lige telekom Slovenije zelo razočarali svoje zveste navijače in doma zgolj remizirali z zadnjeuvrščenim Triglavom, ki se je srčno boril vse do zadnjega žvižga nesigurnega  sodnika Sagrkovića.

    NK MARIBOR - TRIGLAV 0:0

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 11. krog, gledalcev 1500,  sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika), pomočnika sodnika Jure Praprotnik (Ljubljana) in Primož Zupančič (Moravče)

    NK MARIBOR: Obradović, Milec, Rajčević, Billong, Viler, Vrhovec, Kabha (73` Hotić), Kramarič (60` Tavares), Ahmedi (60` Zahović), Bohar, Mešanović   trener:Darko Milanič

    NK TRIGLAV: Džafić, Zec, Križaj (48` Arh Česen), Šmit, Tijanić, Bojić, Bukara (76` Suljević), Robnik, Krcić, Poplatnik (83` Žurga), Podlogar          trener:Siniša Brkić

    Tekma je praktično ves čas potekala na polovici gostov iz Kranja, saj so aktualni državni prvaki želeli z novimi tremi točkami ohraniti prvo mesto na lestvici in tako upravičiti vlogo favorita, toda Triglav, ki ga je po menjavi dosedanjega trenerja Žlogarja ponovno vodil športni direktor Siniša Brkić, se je z zelo obrambno taktiko odlično branil. 

    V prvem polčasu je Maribor še igral dokaj kombinatorno in nizal nevarne napade. V 11.minuti je Mitja Viler podal z leve strani, Damjan Bohar  je streljal z glavo, a je  Džafić strel zadržal. V 25.minuti je nato goste, po kotu z leve strani, rešila vratnica.

    Tudi Triglavani so imeli nekaj svojih priložnosti. Matej Podlogar, ki je prejšnji teden okrepil Gorenjce, je streljal v 26.minuti, a neuspešno. Bolj natančen je bil nato Alen Krcić z glavo, a je Marko Obradović, ki je v vratih Maribora zamenjal poškodovanega Handanovića, žogo izbil izpod prečke in preusmeril v kot.

    Drugi polčas je potekal podobno kot prvi, le da vijoličasti niso imeli več potrebne svežine, da bi še nevarneje prebijali, zelo zgoščeno obrambo gostov, ki so igrali z linijo petih igralcev v zadnji vrsti. Mariborčanom se je tudi poznalo, da je za njimi naporen niz tekem doma in v Evropi. Glede na videno, bo varovancem trenerja Milaniča še kako prav prišel rerezentančni premor, v katerem se bo Slovenija pomerila z Anglijo in Škotsko.

    Milanič je v 60.minuti sicer poskusil še dodatno okrepiti napad, saj sta vstopila Zahović, ki je okreval po poškodbi in Tavares, toda tudi to ni pomagalo in do konca tekme so se vrstili le neuspešni napadi, ko je Maribor poskušal tudi z mnogimi predložki z obeh bokov, toda žoga ni in ni hotela v gol. Igralci Triglava so se na koncu zelo razveselili zaslužene točke, ki je za njih pomenila izreden uspeh in vzpodbudo za nadaljevanje prvenstva, v katerem Triglavane čaka še hud boj za obstanek.

    Gorazd Elvič                                                   foto:G:Elvič

     

     

    01.10.2017 ob 02:19h
   SORODNO
   Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu
   • Domžale srečno do točke v Ljudskem vrtu

   • 23.09.2018 ob 00:29h
   • Maribor, ki še vedno brez poraza zaseda prvo mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije,  je v derbiju 9. kroga v Ljudskem vrtu le remiziral, z letos, glede na lansko sezono,precej ...

   Maribor napolnil mrežo Triglava
   • Maribor napolnil mrežo Triglava

   • 02.09.2018 ob 19:37h
   • Nogometaši Maribora so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije sredi Kranja, s kar 5:1, premagali Triglav in še utrdili svoje vodstvo na lestvici.

    NK TRIGLAV - NK MARIBOR 1:5 (0...

   Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu
   • Celje zasluženo do točke v Ljudskem vrtu

   • 27.08.2018 ob 00:00h
   • Tekma v Ljudskem vrtu med Mariborom in Celjem, ki je minila v znamenju spomina na nedavno preminulega, velikega navijača vijoličastih in mladega humanitarca Roka Černica, se je, kljub temu, da...