• Tudi knapi niso zaustavili Maribora

   • V 30. krogu Prve lige Telekom so bili vijoličasti s šesto zaporedno zmago  uspešnejši od velenjskega Rudarja. Za Mariborčane sta zadela neuničljivi Marcos Tavares, ki je prispeval dva gola in Luka Zahović.

    RUDAR - MARIBOR 1:3 (0:1)

    Stadion Ob Jezeru Velenje, Prva Liga Telekom Slovenije, 30. krog,  sodnik Rade Obrenović (Ljubljana), pomočnika sodnika Andraž Kovačič (Ljubljana) in Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi), četrti sodnik Tomislav Pospeh (Ljubljana) , delegat Jožef Rajh (Celje)

    RUDAR VELENJE: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Čoralić (66` Šimunac), Bijol, Antonov (70` Pišek), Bolha, Šehić, Radić, Tučić (46` Djair)               trener: Marijan Pušnik.

    NK MARIBOR: Handanović, Milec, Rajčević, Šuler, Viler, Dervišević (73` Vrhovec), Pihler, Kramarič (81` Bohar), Hotić (71` Vršič), Zahović, Tavares                trener .Darko Milanič.

    Strelci: 0:1 Tavares (45), 0:2 Tavares (59), 1:2 Bijol (75), 1:3 Zahović (83)

    Rumeni karton: Tavares (33), Antonov (34), Hotić (66)

    Aktualni državni prvaki so že v prvem polčasu prevladovali, a so šele v 14.minuti prišli do prve obetavnejše priložnosti. Marcos Tavares je po podaji z desne strani streljal s kakih osmih metrov, a je Marko Pridigar uspešno posredoval.

    Že v naslednji minuti je s strelom poskusil Martin Kramarič, v 27. minuti pa so prvič, a zelo resno, ogrozili gol Handanovića tudi domači. Dominik Radić je odlično prodrl v kazenski prostor in žogo že poslal mimo Jasmina Handanovića, a je zadetek tik pred golovo črto preprečil Mitja Viler. Kmalu zatem je poskusil še Milan Tučić, a njegov strel je bil preslab.

    V 31. minuti bi lahko zadel Amir Dervišević, a je Pridigar z odličnim refleksom odbil žogo čez prečko. Tudi Tavares je znova poskušal v 35.minuti, a je bil neučinkovit.

    Se je pa zato legendarni kapetan Maribora izkazal v zadnji minuti prvega polčasa, potem, ko je Luka Zahović spretno z glavo podaljšal podajo Vilerja z leve strani, saj je najprej po "brazilsko" ustavil žogo s kolenom, potem pa s prve neubranljivo zadel mrežo Velenjčanov.

    V drugem polčasu je Maribor že v 56. minuti imel spet obetavno priložnost za povišanje vodstva, a Kramarič ni uspel premagati Pridigarja, v 59.minuti pa je bil na sceni ponovno Tavares , ki je še izboljšal svoje strelske rekorde, saj je zadel z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Zadel je že dvanajstič v letošnjem prvenstvu in tako zdaj le še za zadetek zaostaja za vodilnim strelcem lige Matejem Poplatnikom iz Triglava. Je pa s tem golom še povišal svoj absolutni rekord  najboljšega strelca vseh časov, saj je bil to že njegov 136 gol v slovenskih prvenstvih.

    V 75. minuti so nato po kotu z desne strani, Velenjčani po golu Jake Bijola  za 1:2, nekaj časa upali vsaj na točko, a je v 84. minuti Zahović potrdil svojo odlično strelsko formo in s prefinjenim strelom čez Pridigarja dosegel svoj enajsti zadetek v sezoni. Veliko zaslug za ta gol ima tudi Dare Vršič, ki je Luki odlično podal v prazen prostor.

    Do konca tekme bi lahko padel še kakšen gol na obeh straneh, a je Djair Parfitt-Williams najprej v 87.minuti žogo iz ugodnega položaja poslal visoko čez gol, za vijoličaste pa bi v v sodniškem dodatku lahko zadela še Blaž Vrhovec in Aleksandar Rajčević, a sta bila v zaključku nespretna.

    Gorazd Elvič                                                          foto:G.Elvič

    02.05.2018 ob 21:53h
   SORODNO
   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...

   Vijoličasti ponovno v pogonu
   • Vijoličasti ponovno v pogonu

   • 08.01.2019 ob 17:00h
   • Nogometaši Maribora so od danes spet v pogonu, saj so opravili prvi letošnji trening. Trener Darko Milanič je s strokovnim štabom najprej v telovadnici, nato pa na pomožnem ...

   Maribor zasluženo jesenski prvak
   • Maribor zasluženo jesenski prvak

   • 07.12.2018 ob 19:26h
   • Nogometaši Maribora so v 19. krogu državnega prvenstva tudi v Velenju nadaljevali zmagoviti pohod in s 3:1 premagali Rudar, tako da na zimski odmor odhajajo z odlično popotnico superiorne...