• Vaterpolo na Fazaneriji

   • MURA : MARIBOR 1:1 (1:0)

    Nogometaši Maribora tudi po 4. krogu državnega prvenstva ostajajo brez zmage, saj so na neugodnem gostovanju v Murski Soboti uspeli z Muro odigrati le neodločeno. Igralci obeh moštev so imeli velike težave v sami igri, saj je bil teren zaradi velike količine vode, na meji regularnosti.

    V prvem polčasu so se na težke pogoje bolje odzvali igralci Mure, ki so igrali bolj enostavno v 28.minuti pa jim je uspelo tudi povesti. Po nevarnem predložku Bobičanca iz prostega strela z leve strani, se je najbolje znašel Maroša, ki je prelisičil Pirića, a je le ta tudi zelo slabo posredoval, saj ni izbil ali ujel žoge, ki je dolgo padala v pet metrski prostor, kjer mora biti vratar absolutni gospodar. Po zadetku je Mura povsem prevladovala na igrišču in Mariborčani so imeli veliko sreče, da Prekmurci niso do odmora še enkrat zadeli.

    V drugem polčasu pa preobrat. Vijoličasti so se predstavili v povsem drugi podobi, saj so prevzeli iniciativo v igri, imeli so tudi večjo posest, kljub napornem ritmu tekem, pa so pokazali tudi boljšo fizično pripravljenost. Ko sta vstopila v igro še Kotnik in Hotić, ki sta vnesla še dodatno energijo, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo aktualni prvaki izenačili.
    To se je zgodilo v 70.minuti, ko je lepo akcijo za izenačenje začel Klinar. Ta je poslal predložek v sredino, žoga pa je na desni strani prišla do Hotića, ki je opazil, da je na robu kazenskega prostora v dobrem položaju Milec. Sledila je kratka podaja in izjemen zaključek Milca, ki je s projektilom, z odbojem od od vratnice, zadel mrežo nemočnega Obradovića.
    Do konca tekme se rezultat, kljub temu, da sta se obe ekipi požrtvovalno borili za zmago, ni spremenil in ostalo je pri neodločenem izidu, s katerim pa so seveda lahko bolj zadovoljni pri Muri, vijoličasti pa bodo morali začeti čim prej z zmagovalnim nizom, saj jim bodo drugače največji konkurenti za osvojitev vnovičnega naslova na lestvici preveč pobegnili.

    Stadion Fazanerija, Prva Liga Telekom Slovenije, 4. krog, sodnik Nejc Kajtazović (Kranj), pomočnika sodnika Andraž Kovačič in Aleksander Kasapović (oba Ljubljana), četrti sodnik Aleš Skok (Ptujska Gora), dodatna sodnika za goloma Andrej Žnidaršič (Kranj) in Roman Glažar (Hajdina), delegat Danijel Žalik (Turnišče).

    MURA: Obradović, Kous, Karamarko, Maruško, Šturm, Kozar, Šporn, Bobičanec, Horvat (81` Bubnjar), Šušnjara (66` ttKarničnik), Maroša (74` Mulić) trener: Ante Šimundža

    NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Peričić, Klinar, Cretu, Pihler, Kramarič (67` Hotić), Požeg Vancaš (67` Kotnik), Mešanović (82` Tavares), Mulahusejnović trener: Darko Milanič.

    strelca: 1:0 Maroša (28), 1:1 Milec (70)

     

    Gorazd Elvič                                                           foto:G.Elvič

     

    03.08.2019 ob 23:42h
   SORODNO
   Maribor visoko premagal Domžale
   • Maribor visoko premagal Domžale

   • 09.11.2019 ob 22:23h
   • Nogometaši Maribora so v derbiju 17. kroga Prve lige izkoristili slabo igro Domžal v obrambi in zmagali z visokih 4:1.

    MARIBOR - DOMŽALE 4:1 (2:0)

    Stadion Ljudski vrt. Prva L...

   Maribor premagal Triglav
   • Maribor premagal Triglav

   • 22.09.2019 ob 23:14h
   • Vijoličasti so z zmago v Kranju prišli do treh točk  za mirnejše nadaljevanje prvenstva.

    TRIGLAV - MARIBOR 1:3 (0:1)

    Športn...

   Aluminij močno namučil Maribor