• Vijoličasti končno do zmage


   • Na zadnji tekmi 7. kroga Prve lige je Maribor končal, do te sezone, v celotni zgodovini nepojmljiv niz šestih porazov in kar devetih tekem brez zmage.

    NŠ MURA - NK MARIBOR 0:1 (0:0)

    Stadion Fazanerija Murska Sobota, Prva Liga Telemach, sedmi krog, glavni sodnik David Šmajc (Kranj), pomočnika sodnika Andraž Kovačič (Ljubljana) in Matej Žunič (Kranj), četrti sodnik Asmir Sagrković (Vrhnika), VAR: Rade Obrenović (Ljubljana), AsistentVAR: Dragoslav Perić (Kranj), delegat Slavko Režonja (Turnišče)

    NŠ MURA: Obradović, Beganović (66 Kous), Balažic, Morris, Pucko, Kuzmić (90 Baić), Maruško, T. Cipot (79 Majić), Bobičanec (79 Šroler), Shabanhaxhaj (66 Klepač), Daku
    Trener: Damir Čontala

    NK MARIBOR: Bergsen, Žinič (46 Mitrović), Šoštarič Karič, Uskoković, Sikošek, Repas, Božić (90 Laušić), Tolić (86 Vipotnik), Brnić (46 Vidaković), Kronaveter (70 Antolin), Baturina
    Trener: Damir Krznar

    Strelec: 0:1 Baturina (75)

    Zmaga Maribora proti Muri je bila prigarana s požrtvovalno igro, v kateri je bilo še vedno kar precej napak, a fantje v vijoličastih dresih so na koncu le uspeli premagati tudi svojo psihološko bariero, ki je trajala kar devet tekem.

    Kamen od srca se je odvalil tudi trenerju Krznarju, potem, ko je tudi po menjavi sistema ob polčasu, dočakal odrešilni gol Baturine v 75. minuti, Odlično podajo za gol je prispeval Marko Božič, ki se je v drugem polčasu iz krila prestavil na položaj centralnega vezista, ki mu bolj odgovarja.

    Mura s tem porazom ostaja četrta, Maribor pa se je z novimi tremi točkami, z zadnjega prebil na sedmo mesto in ni več daleč tudi od tretjega mesta, ki ga drži Celje, na lestvici pa še naprej vodi Olimpija.

    Gorazd Elvič                                                                 foto:G.Elvič

     

    28.08.2022 ob 21:10h
   SORODNO
   Vijoličasti odpihnili Olimpijo na derbiju
   Vijoličasti iztržili le točko na Fazaneriji
   ITF18 TURNIR MARIBOR OPEN 2023