• Vijoličasti odpihnili Olimpijo na derbiju


   • NK MARIBOR - NK OLIMPIJA 3:1 (3:0)

    Ljudski vrt je v prvih 22tih minutah tekme doživel pravi uragan na gol Olimpijinega vratarja Pintola. ki je moral kar trikrat po žogo v mrežo, navdušeni domači navijači pa so visoko vodstvo proslavili kar s pravim ognjemetom.

    NK MARIBOR - NK OLIMPIJA 3:1 (3:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telemach, 17. krog, gledalcev 7500, glavni sodnik Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem), pomočnika sodnika Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec) in Grega Kordež (Dol pri Ljubljani), četrti sodnik David Šmajc (Kranj). VAR Matej Jug (Tolmin). AVAR Nejc Kajtazović (Kranj), delegat: Janko Turk (Lovrenc na Dravskem polju)

    NK MARIBOR: Jug, Žinič, Watson (46 Mitrović), Šoštarič Karič, Urata, Vrhovec, Repas, Lorber (76 Laušić), Soudani (82 Iličić), Kolar (82 Skuka), Jakupović (63 Božić)
    Trener Ante Šimundža

    OLIMPIJA: Pintol, Krefl (26 Jorge Silva), Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas, Agba (46 Posavec), Elšnik, Raul Florucz (26 Doffo), Motika, Rui Pedro, Bristrić (83 Nukić)
    Trener Zoran Zeljković

    Strelci: 1:0 Jakupović (4 11m), 2:0 Repas (6), 3:0 Repas (22), 3:1 Nukić (90 11m)

    Olimpijini igralci se po treh hitrih golih vse do same končnice prvega polčasa niso uspeli pobrati. Prvi gol so prejeli že v drugi minuti, ko je danes odličen sodnik Matković po igranju z roko in posredovanju VARa dosodil najstrožjo kazen, ki jo je rutinirano realiziral Arnel Jakupović.

    Manj kot dve minuti za tem je vodstvo s svojim prvim golom na tekmi povišal Jan Repas, danes igralec tekme. Ofenzivni vezist Maribora se je izkazal še v 22. minuti, ko je z izrednim strelom, ki ga je izvedel celo z levico, ki je njegova slabša noga, praktično zapečatil usodo Olimpije.

    Gostje iz Ljubljane, ki so bili v prvem delu praktično nenevarni za gol Juga, so zaigrali v drugem polčasu bolje, vendar vse do samega zaključka tekme jim ni uspelo zadeti, še najbliže uspehu je bil le najboljši strelec lige Rui Pedro, ki je s strelom preko glave pokazal svojo kvaliteto, a zadel le vratnico . Olimpiji je nato šele v sodnikovem podaljšku uspelo olepšati rezulatat s častnim zadetkom, ko je iz najstrožje kazni zadel Mustafa Nukić,

    Gorazd Elvič


    03.12.2023 ob 23:59h
   SORODNO
   Rogaška do dragocene točke
   • Rogaška do dragocene točke

   • 25.02.2024 ob 17:51h
   • NK ROGAŠKA - NK MARIBOR 0:0

    To je bila tekma, ki na slabem igrišču ni ponudila nobenega pr...

   Vijoličasti strli odpor Brava
   • Vijoličasti strli odpor Brava

   • 22.02.2024 ob 23:29h
   • Nogometaši Maribora so v 22. krogu Prve lige Telemach povsem zasluženo premagali Bravo Kostel z 2:1 (1:1). Bili so boljši skozi vso tekmo, njihov...

   Prekinitev tekme na Fazaneriji
   • Prekinitev tekme na Fazaneriji

   • 18.02.2024 ob 19:11h
   • Ko je Maribor je na Fazaneriji v derbiju 21. kroga Prve lige Telemach proti Muri tudi v drugem polčasu nadaljeval s suvereno predstavo in vodil z 2:0, se je v ...