• Vijoličasti ponovno v pogonu

   • Nogometaši Maribora so od danes spet v pogonu, saj so opravili prvi letošnji trening. Trener Darko Milanič je s strokovnim štabom najprej v telovadnici, nato pa na pomožnem igrišču vodil 32 nogometašev, med katerimi so bili tudi štirje obetavni mladinci, manjkala pa sta kapetan Marcos Tavares in Saša Ivković, ki se bosta z dovoljenjem pripravam  pridružila v sredo.

    Milanič se je sicer že včeraj na skupni večerji srečal s svojimi varovanci: "Priprave vedno začnemo z večerjo, da pridejo fantje dan prej in ne hitijo na prvi dan treninga. Na večerji se lahko pogovorimo in pripravimo na vse, kar nas čaka. Konkurenca je velika in ambicije so zelo visoko postavlene.  Že kmalu nas čakajo srečanja, na katerih se bo hotel vsak od igralcev pokazati v najboljši luči. Želeli bodo igrati v prvi postavi, nekaj narediti za svojo bodočnost. Vsak mora črpati iz osebnih ciljev, ki jih bomo nato zložili v celoto, v NK Maribor. Ne moremo imeti vsi enakih ciljev. Nekomu je cilj prvi naslov prvaka, drugemu odhod v tujino, tretjemu čim več igralnih minut. vsak ima svoje cilje. Poskušali jih bomo postaviti v celoto, da bomo takšni, kot smo bili jeseni. Samo po sebi ne bo prišlo nič."

    Zelo motiviran za nadaljevanje prvenstva in pokala je tudi Dino Hotić, ki je  moral zaradi kazni čakati kar nekaj časa, da bo spet lahko konkuriral za nastop: "Ves čas sem treniral, žal pa nisem igral, tako da komaj čakam, da bom spet konkuriral za ekipo, ko se začnejo tekme. Bilo je težko, a bom poskušal iz te izkušnje izvleči nekaj pozitivnega."

    Uvodni del priprav bo najprej potekal v Ljudskem vrtu, med 14.1. in 19.1., pa  bo vijol’čna pripravljalna baza v Moravskih Toplicah. Glavno piljenje forme bo tudi letos nato potekalo v turški  Antalyji od 3. do .15. februarja.

    Vijoličasti bodo odigrali tudi 9 tekem in sicer 5 v prvem delu priprav in 4 med osrednjim delom aktivnosti v Turčiji. Seznam ekip s katerimi bodo merili moči je zelo raznovrsten:

    16.1. Szombathelyi Haladas
    19.1. Rudar Velenje
    23.1. MFK Karvina
    26.1. FC Bad Radkersburg
    1.2. Domžale

    (v Turčiji)
    5.2. FC Spartak Moskva
    8.2. Crvena zvezda
    11.2. FC Dinamo Tbilisi
    14.2. FC Kaira

    Radio NET FM je sicer tudi v novembru 2018 velikokrat zavrtel kakšno od skupaj 27 pesmi NK Maribor. Preverite:

     

    Link do poročilaKLIK

    08.01.2019 ob 17:00h
   SORODNO
   Maribor premagal Triglav
   • Maribor premagal Triglav

   • 22.09.2019 ob 23:14h
   • Vijoličasti so z zmago v Kranju prišli do treh točk  za mirnejše nadaljevanje prvenstva.

    TRIGLAV - MARIBOR 1:3 (0:1)

    Športn...

   Aluminij močno namučil Maribor
   Maribor trpel, a tesno premagal Domžale
   • Maribor trpel, a tesno premagal Domžale

   • 01.09.2019 ob 22:48h
   • Maribor se je v Domžalah predvsem branil, a nazadnje le prišel do treh pomembnih točk!

    DOMŽALE - NK MARIBOR 0:1 (0:1)

    Športni park Dom...