• Vijoličasti ponovno v pogonu

   • Nogometaši Maribora so od danes spet v pogonu, saj so opravili prvi letošnji trening. Trener Darko Milanič je s strokovnim štabom najprej v telovadnici, nato pa na pomožnem igrišču vodil 32 nogometašev, med katerimi so bili tudi štirje obetavni mladinci, manjkala pa sta kapetan Marcos Tavares in Saša Ivković, ki se bosta z dovoljenjem pripravam  pridružila v sredo.

    Milanič se je sicer že včeraj na skupni večerji srečal s svojimi varovanci: "Priprave vedno začnemo z večerjo, da pridejo fantje dan prej in ne hitijo na prvi dan treninga. Na večerji se lahko pogovorimo in pripravimo na vse, kar nas čaka. Konkurenca je velika in ambicije so zelo visoko postavlene.  Že kmalu nas čakajo srečanja, na katerih se bo hotel vsak od igralcev pokazati v najboljši luči. Želeli bodo igrati v prvi postavi, nekaj narediti za svojo bodočnost. Vsak mora črpati iz osebnih ciljev, ki jih bomo nato zložili v celoto, v NK Maribor. Ne moremo imeti vsi enakih ciljev. Nekomu je cilj prvi naslov prvaka, drugemu odhod v tujino, tretjemu čim več igralnih minut. vsak ima svoje cilje. Poskušali jih bomo postaviti v celoto, da bomo takšni, kot smo bili jeseni. Samo po sebi ne bo prišlo nič."

    Zelo motiviran za nadaljevanje prvenstva in pokala je tudi Dino Hotić, ki je  moral zaradi kazni čakati kar nekaj časa, da bo spet lahko konkuriral za nastop: "Ves čas sem treniral, žal pa nisem igral, tako da komaj čakam, da bom spet konkuriral za ekipo, ko se začnejo tekme. Bilo je težko, a bom poskušal iz te izkušnje izvleči nekaj pozitivnega."

    Uvodni del priprav bo najprej potekal v Ljudskem vrtu, med 14.1. in 19.1., pa  bo vijol’čna pripravljalna baza v Moravskih Toplicah. Glavno piljenje forme bo tudi letos nato potekalo v turški  Antalyji od 3. do .15. februarja.

    Vijoličasti bodo odigrali tudi 9 tekem in sicer 5 v prvem delu priprav in 4 med osrednjim delom aktivnosti v Turčiji. Seznam ekip s katerimi bodo merili moči je zelo raznovrsten:

    16.1. Szombathelyi Haladas
    19.1. Rudar Velenje
    23.1. MFK Karvina
    26.1. FC Bad Radkersburg
    1.2. Domžale

    (v Turčiji)
    5.2. FC Spartak Moskva
    8.2. Crvena zvezda
    11.2. FC Dinamo Tbilisi
    14.2. FC Kairat

     

    Gorazd Elvič                                                                foto.G.Elvič

    08.01.2019 ob 17:00h
   SORODNO
   55.Zlata lisica pred vrati!
   • 55.Zlata lisica pred vrati!

   • 10.01.2019 ob 16:39h
   • Organizatorji Zlate lisice, ki se že pospešeno pripravljajo na 55. izvedbo tekmovanja, so danes na tiskovni konferenci predstavili jubilejni potek tekmovanja, ob tem pa tudi podpisali naj...

   Maribor zasluženo jesenski prvak
   • Maribor zasluženo jesenski prvak

   • 07.12.2018 ob 19:26h
   • Nogometaši Maribora so v 19. krogu državnega prvenstva tudi v Velenju nadaljevali zmagoviti pohod in s 3:1 premagali Rudar, tako da na zimski odmor odhajajo z odlično popotnico superiorne...

   Zmaga Maribora in visok poraz Olimpije
   • Zmaga Maribora in visok poraz Olimpije

   • 01.12.2018 ob 20:20h
   • Nogometaši Aluminija so v 18. krogu državnega prvenstva, s kar 6:2 ponižali drugouvrščeno Olimpijo, tako, da ima sedajvodilni Maribor po zmagi z 2:1 v Domžalah, pred Ljubljančan...