• Vijoličasti s težavo do nove pomembne zmage

   • Nogometaši Maribora so v uvodni tekmi 12. kroga državnega prvenstva z 2:1 premagali Bravo v gosteh in prišli do nove pomembne zmage.

    NK BRAVO - NK MARIBOR 1:2 (1:2)

    Športni park Spodnja Šiška, Prva Liga Telekom Slovenije, 12. krog, brez gledalcev. Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj). Pomočnika: Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi) in Matic Mežnar (Šoštanj). Četrti sodnik: David Šmajc (Kranj). Delegat: Otmar Komel (Renče).

    BRAVO: Vekić, Trontelj, Drkušić, Brekalo, Kurtović, Maher, Agboyi (67./Žinko), Ogrinec (86./ Kidrič), Kramarič, Žugelj, Nukić.

    MARIBOR: Jug, Pihler, Martinović, Peričić, Klinar, Kolmanič (62./Cretu), Vrhovec, Repas, Požeg Vancaš (od 87. Kotnik), Kronaveter (87./Matko), Mlakar (87./Bajde).

    Strelci: 1:0 Nukić (12), 1:1 Požeg Vancaš (19), 1:2 Mlakar (42)

    Rumeni karton: Klinar (29), Drkušić (37), Trontelj (46), Nukić (60), Vrhovec (71), Cretu (73), Peričić (77), Kidrič (86), Jug (88)

    Rdeči karton: Vrhovec (82, 2R)

    Maribor je začel bolj napadalno in odločno, a prvi je kljub temu zadel Bravo in to že v prvi in edini nevarnejši akciji. Almin Kurtović je namreč v 12. minuti z desne strani izvedel prosti  strel in v kazenskem prostoru je žogo z glavo preusmeril David Brekalo do Roka Mahera, ki je prav tako z glavo streljal proti golu, odbitek Juga pa je v mrežo poslal Mustafa Nukić.

    Mariborčani so, kljub nepričakovanemu vodstvu domačinov ostali zbrani in napadalni še naprej ter hitro izenačili. V 19.minuti se je Špiro Peričić izkazal z odličnim tehničnim vložkom v kazenskem prostoru in nevarno streljal, odbita žoga pa je prišla do Jana Mlakarja, ki jo je praktično že spravil čez golovo črto, a je gol potrdil še Rudi Požeg Vancaš, ki je žogo zabil v mrežo.

    Ob koncu polčasa je Martin Kramarič zapravil lepo priložnost za domače, na drugi strani pa je Maribor izvedel akcijo za vodstvo.Z leve strani je Žan Kolmanič z zavitim predložkom podal v sredino, Jan Mlakar pa je bil z glavo na pravem mestu in Maribor popeljal v vodstvo 2:1.

    V drugem delu so bili domačini boljši nasprotnik, a so vijoličasti z borbeno igro branili minimalno prednost. Od 82. minute je Maribor moral igrati tudi brez Blaža Vrhovca, ki je ostro štartal na Sandija Ogrinca in moral predčasno v slačilnico. Bravo je ob številčni prednosti še bolj pritisnil za izenačenje, a obetavnih priložnosti si ni ustvaril, tako, da je  Ažbe Jug, kljub temu, da je od 69. minute naprej branil raklo poškodovan, do konca tekme ostal nepramagan.

    Gorazd Elvič                                                            foto:G.Elvič

    21.11.2020 ob 18:05h
   SORODNO
   Remi na povprečnem derbiju
   • Remi na povprečnem derbiju

   • 27.02.2021 ob 21:23h
   • Nogometaši Maribora in Olimpije so se v derbiju 24. kroga državnega prvenstva razšli brez zmagovalca, kar pomeni, da ekipi še naprej na vrhu lestvice ostajata z enakim &scar...

   Šok terapija za zmago Maribora