• Vijoličasti s težavo do nove pomembne zmage

   • Nogometaši Maribora so v uvodni tekmi 12. kroga državnega prvenstva z 2:1 premagali Bravo v gosteh in prišli do nove pomembne zmage.

    NK BRAVO - NK MARIBOR 1:2 (1:2)

    Športni park Spodnja Šiška, Prva Liga Telekom Slovenije, 12. krog, brez gledalcev. Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj). Pomočnika: Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi) in Matic Mežnar (Šoštanj). Četrti sodnik: David Šmajc (Kranj). Delegat: Otmar Komel (Renče).

    BRAVO: Vekić, Trontelj, Drkušić, Brekalo, Kurtović, Maher, Agboyi (67./Žinko), Ogrinec (86./ Kidrič), Kramarič, Žugelj, Nukić.

    MARIBOR: Jug, Pihler, Martinović, Peričić, Klinar, Kolmanič (62./Cretu), Vrhovec, Repas, Požeg Vancaš (od 87. Kotnik), Kronaveter (87./Matko), Mlakar (87./Bajde).

    Strelci: 1:0 Nukić (12), 1:1 Požeg Vancaš (19), 1:2 Mlakar (42)

    Rumeni karton: Klinar (29), Drkušić (37), Trontelj (46), Nukić (60), Vrhovec (71), Cretu (73), Peričić (77), Kidrič (86), Jug (88)

    Rdeči karton: Vrhovec (82, 2R)

    Maribor je začel bolj napadalno in odločno, a prvi je kljub temu zadel Bravo in to že v prvi in edini nevarnejši akciji. Almin Kurtović je namreč v 12. minuti z desne strani izvedel prosti  strel in v kazenskem prostoru je žogo z glavo preusmeril David Brekalo do Roka Mahera, ki je prav tako z glavo streljal proti golu, odbitek Juga pa je v mrežo poslal Mustafa Nukić.

    Mariborčani so, kljub nepričakovanemu vodstvu domačinov ostali zbrani in napadalni še naprej ter hitro izenačili. V 19.minuti se je Špiro Peričić izkazal z odličnim tehničnim vložkom v kazenskem prostoru in nevarno streljal, odbita žoga pa je prišla do Jana Mlakarja, ki jo je praktično že spravil čez golovo črto, a je gol potrdil še Rudi Požeg Vancaš, ki je žogo zabil v mrežo.

    Ob koncu polčasa je Martin Kramarič zapravil lepo priložnost za domače, na drugi strani pa je Maribor izvedel akcijo za vodstvo.Z leve strani je Žan Kolmanič z zavitim predložkom podal v sredino, Jan Mlakar pa je bil z glavo na pravem mestu in Maribor popeljal v vodstvo 2:1.

    V drugem delu so bili domačini boljši nasprotnik, a so vijoličasti z borbeno igro branili minimalno prednost. Od 82. minute je Maribor moral igrati tudi brez Blaža Vrhovca, ki je ostro štartal na Sandija Ogrinca in moral predčasno v slačilnico. Bravo je ob številčni prednosti še bolj pritisnil za izenačenje, a obetavnih priložnosti si ni ustvaril, tako, da je  Ažbe Jug, kljub temu, da je od 69. minute naprej branil raklo poškodovan, do konca tekme ostal nepramagan.

    Gorazd Elvič                                                            foto:G.Elvič

    21.11.2020 ob 18:05h
   SORODNO
   Maribor s težavo premagal Tabor
   • Maribor s težavo premagal Tabor

   • 28.11.2020 ob 21:52h
   • Maribor, ki vodi v prvenstvu je v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije po rovovski borbi premagal Tabor z 1:0 in tako slavil že peto zaporedno zmago, ki mu bo še bolj dvignila sam...

   Žalosten dan za nogomet
   Maribor odličen v Celju
   • Maribor odličen v Celju

   • 25.11.2020 ob 20:30h
   • Maribor je tokrat z odlično igro prišel do suverene zmage v derbiju 13. kroga v Celju. Z 2:0 so vijoličasti dal...