• Vijoličasti še upajo v napredovanje

   • V taktični tekmi si je Maribor uspel priigrati aktivni rezultat

    NK MARIBOR - FC SHERIFF TIRASPOL 0:0

    Stadion Ljudski vrt, drugi krog kvalifikacij za UEFA Champions League, prva tekma, gledalcev 7150 , glavni sodnik Harald Lechner, pomočnika sodnika Andreas Heidenreich in Maximilian Kolbitsch, četrti sodnik Markus Hameter (vsi Avstrija), delegat Josip Tomaško (Hrvaška)

    NK MARIBOR: Bergsen, Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Pihler (67. Antolin), Repas, Žugelj (82. Guerrico), Šturm (82. Kronaveter), Brnić, Baturina trener Radovan Karanović

    FC SHERIFF TIRASPOL: Abalora, Guedes Borges. Kiki, Radeljić, Kipozzo, Lushkaja, Kyabou, Badolo, Pernambuco, Yansane (65. Tejan), Rasheed (77. Ouattara) trener Stjepan Tomas.

    rumeni karton: Radeljić (33), Mitrović (51)

    Glede na to, da je moldavski prvak prevladoval večino tekme, saj so bili njegovi igralci fizično in tehnično superiorni , so vijoličasti z iztrženim rezultatom lahko zelo zadovoljni, čeprav je bila njihova igra podrejena predvsem obrambnim nalogam in so v vseh 90 tih minutah le enkrat streljali na gol nasprotnika.

    Tekma je pokazala kako pomemben člen je bil v igri Maribora Makoumbou, ki ga bo zelo težko nadomestiti. Na to je po tekmi opozoril tudi trener Karanović in ob tem prosil navijače za malo potrpljenja, saj, češ, da je take stvari zelo težko, kot se je izrazil, reševati v hodu. Vseeno pa je poudaril, da je zadovoljen z rezultatom in da bodo v povratni tekmi, ki bo v torek v Kišinjevu storili vse za morebitno napredovanje, kar pa bo seveda zelo težko, še posebej, ker je gostujoči trener Tomas po tekmi povedal, da je Sheriff že zelo blizu podobe, ki jo načrtuje in da bo čez 6 dni v Moldaviji še boljši.

    Gorazd Elvič                                                                foto G.Elvič

     

    21.07.2022 ob 01:43h
   SORODNO
   Petarda počila v mreži Radomelj
   • Petarda počila v mreži Radomelj

   • 19.09.2022 ob 00:19h
   •  

    NK RADOMLJE - NK MARIBOR 0:5 (0:2)

    Športni park Domžale. Prva Liga Telemach, deseti krog. Glavni sodnik Rade Obrenović (Ljubljana). Pomočnika s...

   NK Maribor prigaral tri dragocene točke
   Vijoličasti končno do zmage
   • Vijoličasti končno do zmage

   • 28.08.2022 ob 21:10h

   • Na zadnji tekmi 7. kroga Prve lige je Maribor končal, do te sezone, v celotni zgodovini nepojmljiv niz šestih poraz...