• Vijoličasti spet v polnem pogonu

   • Nogometaši Maribora so danes začeli z zimskimi pripravami - Edini novinec je zaenkrat Kassim Doumbia!

    Ljudski vrt je ponovno zaživel. Prvi dan treninga je bilo na vrsti tehtanje, analiza krvi, skupni zajtrk, nato delovni sestanek v slačilnici, ki je trajal približno 30 minut in nato se je začel trening, na katerem je fante že prvi dan čakal oster ritem, saj so cilji vijoličastih seveda tudi letos najvišji, to je osvojiti prvenstvo in uspešno prebroditi evropske kvalifikacije.

    Pred novinarje so danes stopili trener Darko Milanič, novinec Kassim Doumbia in Blaž Vrhovec, ki so bili vsi po vrsti na začetku priprav dobro razpoloženi.

    Darko Milanič:`Glede stanja na tehtnici ni bilo zapletov. Je optimalno in brez negativnih presenečenj. Zdaj se že tako dobro poznamo in se zavedamo, da je vsak odvečen kilogram potem moteč. Fantje dobro vedo kaj jih čaka glede boja za mesta v ekipi in so na dovolj visokem nivoju, tudi brez dodatnega vzpodbujanja. Prav tako je vadba po individualnih programih bila opravljena glede na program, ki so ga igralci prejeli, tako da lahko takoj začnemo z nogometom. Odmor je bil dolg, po videnem pa so ga fantje dobro izkoristili in že komaj čakajo treninge. Način dela bo zelo podoben lanskemu, tako glede obremenitev, kot programa. Vidim, da je naboj pravi. Želimo nadaljevati  tam, kjer smo se ustavili jeseni. Ker smo skupaj že toliko časa, so zahteve vsem dobro znane. Fantje brez velikega govorjenja razumejo vse zadeve in to je tudi priložnost, da poskrbimo med delom za nadgradnjo ter nekatere segmente poskušamo dvigniti na še višji nivo. Veliko pomeni, da smo skoraj v nespremenjeni sestavi. Vemo, da je januar dolg in nepredvidljiv. Lahko se kaj zgodi, a naše službe, ki so odgovorne za kadrovanje, so prav tako v polnem pogonu, tako da ni bojazni. Ekipa bo v pravi podobi dočakala nadaljevanje prvenstva.”

    Kassim Doumbia:`Po tem, ko smo igrali z Mariborom v Evropi, sem spremljal ekipo. Po koncu sezone na Islandiji so me poklicali. Nisem veliko razmišljal, prišel sem na pogovore s športnim direktorjem. Hitro smo se dogovorili. Tukaj je bolj profesionalno. Vreme je drugačno, infrastruktura je boljša, verjetno bodo tudi treningi drugačni, a počutim se, kot, da bi prišel domov. Vsi igralci so zelo prijazni. Že na Islandiji sem se vedno boril za naslov prvaka. V Mariboru bo enako. Tudi tu bo moj cilj, da pomagam ekipi do lovorike.`

    Blaž Vrhovec:`Vsi vemo, da hočemo novo titulo. Glede na majhno točkovno razliko bo borba z tekmeci seveda zanimiva in napeta do konca. Seveda po kar dolgem premoru začneš pogrešati vse skupaj, zato sem komaj čakal, da se s fanti spet zberemo. Baterije so polne, časa za počitek je bilo več kot dovolj. Vsi smo polni energije in lačni novih uspehov.`


    Treningi v  Ljudskem vrtu bodo potekali do 15.1., nato sledi v prvi fazi priprav selitev v staro bazo Moravske Toplice in 17.1. bo na sporedu že  prva tekma. Prvi nasprotnik bo madžarski drugoligaš Gyirmot SE. Glavni del priprav bodo vijoličasti opravili ponovno v turškem Beleku.

    Gorazd Elvič                                                      foto:G.Elvič

    10.01.2018 ob 17:25h
   SORODNO
   Mariborčani napolnili mrežo Triglava
   • Mariborčani napolnili mrežo Triglava

   • 10.11.2018 ob 20:46h
   • V Ljudskem vrtu je Triglav sicer povedel, a v režiji Marcosa Tavaresa so vijoličasti na koncu zasluženo zmagali s 4:1.

    NK MARIBOR - NK TRIGLAV 4:1 (1:1)

    Stadion Ljudski vrt, Prva L...

   Maribor zasluženo visoko premagal Celje
   • Maribor zasluženo visoko premagal Celje

   • 04.11.2018 ob 17:23h
   • Maribor je, kljub temu, da je na štajerskem derbiju nastopil močno oslabljen, v Celju slavil kar s 5:0

    NK CELJE : NK MARIBOR 0:5 (0:3)

    Stadion Arena Z’dežele Celje, Prv...

   Derbi poln emocij in sodniških napak
   • Derbi poln emocij in sodniških napak

   • 27.10.2018 ob 22:47h
   • Nogometaši Maribora so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:0).

    NK MARIBOR : NK OLIMPIJA 1:2(1:0)

    <...