• Vijoličasti zmagali na prvi pripravljalni tekmi

   • Mariborski nopgometaši, ki se že deset dni pripravljajo na spomladanski del sezone so danes odigrali prvo pripravljalno tekmo. Sedaj sledi dva dni odmora, potem pa odhod na nadaljevanje priprav v Turčijo od 19.-31.januarja, kjer bodo odigrali še štiri tekme z močnimi nasprotniki.

    NK MARIBOR - NK TRIGLAV 4:0 (0:0)

    Pripravljalna tekma. Ljudski vrt, igrišče z umetno travo, sodnik Damjan Novarlič, pomočnika sodnika Denis Horvat in Aljaž Holcman

    NK MARIBOR – 1. polčas: Jug, Milec, Mitrović, Uskoković, Sikošek, Makoumbou, Antolin, Sellouki, Alvir, Šturm, Mudrinski. Drugi polčas: Bergsen, Mutavčić, Watson, Uskoković, Lorber, Makoumbou, Gorenak, Sellouki, Šturm (75 Tavares), Sirk, Vipotnik. Trener: Radovan Karanović

    TRIGLAV: L. Čadež, Brkić, Jakupović, Pavlović, Vardić, Čeh, Tin Matić, Vuković, Kopač, Krznarić, Ivetić. Igrali so še: Alagić, Šalja, Skok Jekovec, Tim Matić, Vršič, Čandić, Schweiger, Kim Dohyun, Matteoni, J. Čadež, Babić. Trener: Boštjan Miklič.

    Strelca: 1:0 Vipotnik (53), 2:0 Šturm (55), 3:0 Vipotnik (81), 4:0 Vipotnik (86)

    V prvem pripravljalnem testu je bil nasprotnik Maribora drugoligaš iz Kranja, ki se bori za vrnitev med elitno druščino. Prvič smo v vijoličastem dresu po, uvodnih treningih z ekipo, lahko spremljali Maxa Watsona novo okrepitev iz švedske elitne lige, znova je zaigral tudi Luka Uskoković, v kadru za tekmo pa je bilo 19 igralcev, med njimi znova tudi Marcos Tavares. Zaradi poškodb ali vadbe po indvidualnem programu v procesu okrevanja so manjkali Repas, Žugelj, Kronaveter, Koderman, Pihler, Maher, Kotnik in Klampfer.

    V prvem polčasu so gostje nudili močan odpor, pa tudi Mariborčani niso ravno blesteli v svoji igri, drugi polčas pa je bil z vijoličaste strani povsem drugačen in varovanci Radovana Karanovića so zasluženo visoko slavili. V igri se je najbolj izkazal mladi Žan Vipotnik, ki je dosegel tudi svoj prvi hat trick v članski konkurenci.

    Po tekmi je Žan povedal:
    "Zame in za ekipo top, da sem zadel trikrat! Prva tekma, ki sledi tekalnemu delu priprav, je vedno težka, a super je, da smo zmagali. V drugem polčasu smo ujeli ritem, žoga je dobro tekla z ene na drugo stran, bili smo tudi učinkoviti. Ko so dobre žoge v globino, lažje prideš do zaključka. Očitno nam sistem z dvema napadalcema odgovarja."

    Trener Karanović je kljub visoki zmagi ostal realen, delno pa tudi kritičen:
    "Prvi polčas ni bil na ravni, ki jo želimo, drugi je bil dosti boljši. Vidno je bilo, da so fantje, ki mogoče niso v prvem planu, pokazali veliko željo, dali so v prestavo višje. Na voljo sem imel danes 19 igralcev, saj nisem mogel računati na Repasa, Kronavetra, Žuglja, Kodermana, Pihlerja in Maherja, a ne gre za večje težave. Po individualnem programu še vedno delata Pihler in Maher, zdaj tudi Kotnik. V zadnjih dneh je prišlo tako še do nekaj rahlih izpadov, a mislim, da bomo do Turčije vsi na kupu."

    Gorazd Elvič                                                             foto:G.Elvič
    16.01.2022 ob 20:02h
   SORODNO
   Maribor državni prvak 2022
   • Maribor državni prvak 2022

   • 23.05.2022 ob 00:52h
   • Nogometaši Maribora so na odločilni tekmi proti Muri, zasluženo, s 3:1 slavili v Murski Soboti in se skupaj s svojimi zvestimi navijači veselili 16. ...
   Zmaga in veličastno slovo Tavaresa
   Bravo dober sodniki še boljši
   • Bravo dober sodniki še boljši

   • 07.05.2022 ob 20:33h
   • Vijoličasti, ki so tri kroge pred koncem prvenstva imeli vse v svojih rokah, so sedaj precej oddaljeni od tega cilja, saj so v Šiški proti Bravu...