• Vršič in Zahovič po 2 x za zmago

   • GORICA - NK MARIBOR 2:4 (1:2)

    Športni park Nova Gorica, Prva Liga Telekom Slovenije, 23. krog, gledalcev 1300, sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

    GORICA: Sorčan, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Kolenc, Humar (46` Filipović), Žigon (69` Marinič), Osuji (73` Nagode), Kapić, Burgić                trener:Miran Srebrnič.

    NK MARIBOR: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha (75` Ogrinec), Pihler, Bohar (68` Hotić), Vršič (78` Vrhovec), Novaković, Zahovič   trener:Darko Milanič.

    strelci: 1:0 Burgić (14, 11m), 1:1 Vršič (35), 1:2 Vršič (41), 1:3 Zahovič (63), 2:3 Burgić (72), 2:4 Zahovič (85)

    Tekma bi morala biti odigrana v soboto, a je bila prestavljena, ker je bilo igrišče zaradi močnega dežja preveč razmočeno.

    Danes problemov z vremenom ni bilo in tekmeca sta se za točke spopadla v sončnem vremenu in pred lepo popolnjenimi tribunami. Pobudo je že takoj od začetka prevzel favorizirani Maribor, toda v 14. minuti so vseeno povedli domačini iz mesta vrtnic. Ob prodoru v kazenskem prostoru je, po stiku s Handanovićem, padel Nigerijec Osuji, Burgič pa je bil pri strelu z bele točke hladnokrven in žoga je končala v mariborski mreži.

    Vijoličasti se seveda kljub zaostanku niso predali in v 35. minuti je Dare Vršič, po mojstrski podaji Milivoja Novakovića, z natančnim strelom v levi kot, premagal nemočnega Grego Sorčana.

    Za razigranega Vršiča pa to še ni bilo dovolj, saj je že čez šest minut še enkrat uspešno uporabil svojo ubijalsko levico. Po podaji Marka Šulerja mu je Novaković, tokrat z glavo, žogo `serviral` z leve strani in Dare je ponovno dokazal, kako malo prostora potrebuje za uspešen zaključek.

    Tempo igre je bil dober tudi v nadaljevanju, morda odločilen trenutek tekme, pa se je zgodil v 59. minuti, ko je Handanović ubranil enajstmetrovko Miranu Burgiču, potem, ko je žoga v kazenskem prostoru  v roko zadela Šulerja. Sodnik Balažič tokrat situacije ni dobro ocenil, saj imajo sodniki ob takih situacijah navodila, da se enajstmetrovka ne dosodi, saj se je Šuler žogi, ki bi končala tako ali tako v avtu, umikal.

    Vijoličasti so nato krenili še po tretji zadetek in v 63.minuti, je po protinapadu, potem, ko je še enkrat več odlično podal Novaković, na 3:1 povišal Luka ZahovičGoričani tudi po tem golu niso obupalii in za vztrajnost v igri so bili nagrajeni v 72. minuti. Burgič se je po gneči v kazenskem prostoru Maribora, s strelom z glavo, izkazal z desetim golom v prvenstvu.
    Piko na i 16. zmagi Maribora v tej sezoni, je v 85.minuti, še z drugim golom, dodal Luka Zahovič. To pa vsekakor ni bil navaden zadetek, to je bila poteza, vredna vsaj naj gola leta in potrditev izrednega talenta mladega Luke.  Po podaji Mateja Palčiča, je namreč s peto, v stilu največjih velemojstrov nogometne igre, preigral Alena Jogana in potem s prefinjenim, natančnim lob udarcem premagal še Sorčana. S tem golom se je na vrhu lestvice strelcev  izenačil z Dominikom Glavino, ki je za Rudar prav tako dosegel že 13 golov.

    Maribor ima tako po 23.kolu državnega prvenstva že 6 točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo, kar je lep obet za vrnitev naslova v najbolj nogometno mesto v Sloveniji.

    Gorazd Elvič                                                   foto:G.Elvič

    07.03.2017 ob 20:15h
   SORODNO
   O prvaku bo odločal zadnji krog
   • O prvaku bo odločal zadnji krog

   • 23.05.2018 ob 21:41h
   • Razlika med Olimpijo in Mariborom tudi po predzadnjem, 35. krogu Prve Lige Telekom Slovenije ostaja dve točki, kar pomeni, da bo o prvaku odločal zadnji krog v nedeljo, ko mora Olimpija na težk...

   Boleč poraz, ki pomeni verjetno izgubo naslova
   • Boleč poraz, ki pomeni verjetno izgubo naslova

   • 20.05.2018 ob 01:17h
   • V 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija v derbiju polnem preobratov in razburljivih dogodkov, s 3:2 premagala vijoličaste. Zmagoviti gol je v 90.minuti, v razprodanem Ljudskem vrtu, do...

   Zlata levica Derviševića odprla pot do zmage
   • Zlata levica Derviševića odprla pot do zmage

   • 12.05.2018 ob 18:40h
   • KRŠKO - MARIBOR 1:2 (0:0)

    Stadion Matija Gubec Krško, Prva Liga Telekom Slovenije, 33. krog, gledalcev 1000, glavni sodnik Dejan Balažič, pomočnika Aleksander Kasapović (o...