Trenutno na sporedu
NET FM Music Radio - Non-Stop Sami Super Hiti
18:00 - 22:00
reklama: BAJAGA 40 LET - JUBILEJNI KONCERT
      • Za uvod zmaga proti Aluminiju

      •  

        NK MARIBOR - ALUMINIJ 1:0 (0:0)

        Maribor, stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 1. krog, gledalcev 2500, sodnik Dejan Balažič (Ljubljana

        NK MARIBOR: Handanović, Palčič, Rajčević, Billong, Viler, Vrhovec (46` Kabha), Pihler, Hotić (46` Zahović), Ahmedi, Kramarič (85` Bajde), Mešanović     trener: Darko Milanič.

        ALUMINIJ: Janžekovič, Jakšić, Čagalj, Martinović, Vezjak (87` Vrbanec), Muminović, Petrovič, Mesec, Škoflek, I. Mensah (72` Nunić), Tahiraj (79` Krajnc)    pom.trenerja: Milenko Potočnik.

        strelec:1:0 Pihler (50)

        Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu zmagali na uvodni tekmi nove sezone Prve lige Telekom Slovenije. Z 1:0 so bili boljši od Aluminija, ki je letošnjo sezono, prav tako kot državni prvaki, začel s precej spremenjeno zasedbo.

        Aluminij je bil na trenutke celo boljši nasprotnik v prvem polčasu, saj so gostje iz Kidričevega večkrat sprožili proti vratom Handanovića, a vijoličasti so imeli lepše priložnosti. Najlepšo v 22. minuti, ko je po odličnem predložku Ahmedija iz petih metrov z glavo v vratnico zadel debitant Martin Kramarič, eden najbolj agilnih v domačih vrstah. V 33.minuti je iz prostega strela, gostujočega vratarja Luko Janžekoviča, skoraj presenetil Ahmedi. Gostje so nato še večkrat poskusili z napadi, še posebej nevaren je bil Tahiraj, a je domača mreža ostala nedotaknjena. K temu je pripomogel tudi novi branilec vijoličastih Jean-Claude Billong, ki je zaigral prvič na uradni tekmi.

        Zadnjo priložnost v prvem polčasu je imel Mesec, ki je žogo atraktivno sprožil mimo desne vratnice mariborskega gola.

        Gostitelji so v drugem polčasu zaigrali precej bolje in takoj začeli oblegati gostujoča vrata, kar jim je prineslo tudi hitro vodstvo. Mrežo je v 50. minuti  zatresel Aleks Pihler, ki je po odlični podaji, še enega debitanta Mešanovića, iz neposredne bližine rutinirano premagal nemočnega Janžekoviča. V nadaljevanju so gostje po dobri uri igre zapravili prvo resnejšo priložnost v drugem polčasu. Po Tahirajevem predložku iz kota je povsem neovirano do strela z glavo prišel Martinović, ki pa je streljal preko vratnice. Takoj zatem  je priložnost imel še Mesec, a je ostalo pri minimalnem vodstvu aktualnih državnih prvakov, ki bi lahko rezultat še povišali v 70. in 77. minuti. Najprej je Zahović z roba kazenskega prostora zadel prečko, nato pa je najlepšo priložnost na tekmi zapravil še Kramarič, ki je po lepi Ahmedijevi globinski podaji, stekel sam proti vratom, a je njegov strel v dolgi kot Janžekovič čudežno ubranil.

        V končnici tekme so gostje še poskušali izid izenačiti, a varovanci trenerja Milaniča so tekmo rutinirano pripeljali do zaslužene zmage.

        Gorazd Elvič                                                  foto:G.Elvič

        15.07.2017 ob 23:52h
      • klik na sliko za ogled celotne galerije
      SORODNO
      Maribor v derbiju razstavil Olimpijo
      • Maribor v derbiju razstavil Olimpijo

      • 17.04.2024 ob 22:56h
      • Vijoličasti so z goloma Jana Repasa in Hilala Soudanija po odmoru preobrnili potek tekme in zasluženo slavili v Stožicah ter tako po petih letih suše...

      Ali je VAR oškodoval Maribor
      • Ali je VAR oškodoval Maribor

      • 14.04.2024 ob 19:07h
      • V Ljubljani, na stadionu ŽAK-a, sta se Bravo Kostel in Maribor razšla z neodločenim rezultatom 1:1, a VAR je razveljavil kar tri zadetke.
        <...

      Maribor popolnoma nadigral Muro
      • Maribor popolnoma nadigral Muro

      • 09.04.2024 ob 23:40h
      • Vijoličasti še naprej nizajo izvrstne predstave, kljub temu, da jim je NZS odvzela možnost igrati pred svojimi zvestimi navijači, Toda ta nenogometna...