• Začenja se Festival Lent 2024

   • V petek se začenja Festival Lent 2024

    Letos bo festival, ki velja za največji poletni festival na prostem v Sloveniji, potekal že 32-tič, program pa se bo odvijal med 21. in 29. junijem. Direktor Narodnega doma Maribor in alfa in omega festivala Vladimir Rukavina, je na tiskovni konferenci, na kateri so se predstavili tudi vsi sponzorji festivala navdušeno povedal, da se bo po celoviti prenovi Lenta dogajanje spet, vsaj delno vrnilo na mesto, kjer je festival pred 32 leti tudi zaživel.

    Glavni oder sicer še vedno ostaja na Trgu Leona Štuklja, na novo urejenem trgu pri Hiši najstarejše trte na svetu, pa bo letos praktično tik ob Dravi postavljen tudi nov večji oder, ki bo ponudil kvaliteten glasbeni izbor za ljubitelje novih glasbenih iskanj.

    Na Glavnem odru bodo nastopili Magnifico, Perpetuum Jazzile in Plavi orkestar, gostil pa bo tudi Večer slovenske popevke, Disco opero, poklon Izštekanih 10 Vladu Kreslinu, Pink Floyd History ter odprtje in zaključek mednarodnega folklornega festivala Folkart s skupinami iz Indije, Nove Zelandije, Južne Koreje, Paname, Portugalske, Črne Gore in Slovenije.

    Na odru Minoriti, bosta komedija in Jazzlent, ki med drugim napoveduje kraljico afropopa Fatoumati Diawara, kubanskega pianista Alfreda Rodrigueza in turško senzacijo Istanbul Sessions.

    Festival uličnega gledališča Ana Desetnica bo tokrat potekal na Lentu in bo med 27. in 29. junijem.

    Jurčkov - Večerov oder bo seveda rokovski, v Sodnem stolpu bodo uživali ljubitelji mirnejših zvokov, v Vetrinjskem dvoru bodo stand -up predstave, klasična glasba tradicionalno v Dvorani Union, na terasi Mariboxa bo zaživel študentski KMŠ Oder, v Mestnem parku pa festival ustvarjalnosti za družine in otroke Art Kamp.

    Predprodaj vstopnic za plačljive dogodke poteka le še do jutri, zato velja pohiteti, saj vstopnic že zmanjkuje.

    Gorazd Elvič foto:G.Elvič

    19.06.2024 ob 11:00h
   SORODNO
   V Festivalni dvorani Alipinina razprodaja
   • V Festivalni dvorani Alipinina razprodaja

   • 17.04.2024 ob 09:12h
   • V Festivalni dvorani Lent se bo tudi letos ustavila Alpinina razprodaja znižanj do kar -60%. Razprodaja bo trajala kar 4 dni, začenši v sredo 17.4.2024 pa vse do sobote, 20.4.2024. Vrata b...

   Časnik Večer preseljen k Arsenoviču
   • Časnik Večer preseljen k Arsenoviču

   • 13.11.2023 ob 20:40h
   • Medijska hiša Večer se je po odločitvi lastnikov in poslovodstva s 1.januarjem 2024 preselila iz obstoječe zgradbe, v nove poslovne prostore. To so prostori mariborskega župana Sa&s...

   Športni vikend Maribora
   • Športni vikend Maribora

   • 21.09.2023 ob 11:15h
   • Športna zveza Maribor bo 30. septembra in 1. oktobra organizirala 33. Športni vikend Maribora