• Zelena luč za izvedbo 55.Zlate lisice

   • Markus Mayr, direktor za tehnične discipline svetovnega pokala za ženske je danes pregledal tekmovalno progo na Mariborskem Pohorju. V cilju Snežnega stadiona je bil nato zelo zadovoljen z opravljenim delom in je organizatorjem 55. Zlate lisice prižgal zeleno luč za izvedbo tekmovanja.

    Ob tem je povedal:  "Imate zeleno luč! Sedaj lahko začnete sklepne priprave na tekmo v Mariboru. Snega je dovolj, je tudi kakovosten, potrebno ga je le še utrditi, za kar je še dovolj časa in tudi vremenska napoved je za to ugodna. Z vodjo tekmovanja in upravljavcem smučišča smo naredili načrt sklepne priprave proge, uporabili bodo teptalce in vodo, tako da sem prepričan, da se nam v Mariboru obeta 1. in 2. februarja odlično tekmovanje za Zlato lisico. Dvanajst let prihajam že sem in v tem času sicer še nisem imel časa, da bi podrobneje spoznal Maribor,  sem si pa pridobil veliko prijateljev, tako da se vselej rad vračam. Veseli me, da so razmere na progi takšne, da bo tekma lahko v Mariboru. O kakovosti snega pove dovolj tudi to, da proge še ne bomo zaprli, da bo rekreativna smuka na Snežnem stadionu možna vse do nedelje oziroma v zgornjem delu še v ponedeljek.”

    Na naše vprašanje o tem, ali bi se lahko tudi na Pohorju odločili za podaljšanje slalomske proge po vzorcu Flahaua in Zagreba (za kar tudi pri nas obstajajo vse možnosti) pa je odgovoril: "Res je, da je tudi pri ženskah sedaj tudi nekaj prog s časi okoli 50-55 sec., vendar se pri tem orientiramo glede na višinske razlike med štartom in ciljem in prav je, da se proge med seboj razlikujejo, tako po konfiguraciji, kot po dolžini, zato bomo zaenkrat v Mariboru ostali v ustaljenih parametrih."  

    Na tiskovni konferenci v hotelu Arena so o pripravah na tekmovanje spregovorili tudi David Kastelic, predsednik organizacijskega odbora 55. Zlate lisice, Mitja Dragšič vodja tekmovanja, Marko Rataj predstavnik upravljavca smučišč Marproma in Srečko Vilar generalni sekretar organizacijskega odbora, ki je povdari:  "Za Zlato lisico velja veliko zanimanje in današnja zelena luč pomeni, da se sedaj lahko lotimo še sklepnih priprav za tekmovanje v Mariboru. Zanj je prijavljenih že 27 držav s 130 tekmovalkami. Med njimi je tudi Ilka Štuhec, ki bo tako nastopila na svojem terenu. Zahvala Markusu Mayru, ne le za današnje pohvale glede priprave snega, temveč tudi za pomoč, ki nam jo nudi že dolga leta, prav tako pa tudi za štiri topove, ki jih je FIS po njegovi zaslugi podarila Mariborskemu Pohorju, in z njimi sedaj razpolaga Marprom.”

    David Kastelic se je ob tej priložnosti zahvalil tudi Ilki Štuhec, za njeno odločitev, da nastopi tudi v Mariboru kljub temu, da bo s tem imela logistične težave za pravočasni odhod na svetovno prvenstvo:   "Zelo smo veseli dobre novice, da bo tekma v Mariboru. V organizacijskem smislu imamo vse pod kontrolo in vemo, kaj vse moramo še postoriti do 1. februarja. Vsi se bomo maksimalno potrudili, tudi zaradi naše Ilke, ki se je odločila, da bo nastopila v veleslalomu, kljub bližnjemu svetovnemu prvenstvu na Švedskem, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. To bo pika na i vrhunski tekmi, zato pozivam vse, da pridete spodbujat Ilko Štuhec in vse naše smučarke.”

    Gorazd Elvič                                                          foto:Elvič Gorazd

    22.01.2019 ob 17:22h
   SORODNO
   Maribor premočan tudi za Velenjske Knape
   • Maribor premočan tudi za Velenjske Knape

   • 20.04.2019 ob 22:27h
   • NK Maribor: NK Rudar 3:1 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 28. krog, gledalcev 3500, sodnik David Šmajc (Kranj,  pomočnika sodnika Tomislav Pospeh in Ale...

   Maribor vse bližje naslovu
   • Maribor vse bližje naslovu

   • 13.04.2019 ob 21:05h
   • V vijoličastem taboru pravijo, da je  najpomembneje da zmagujejo in tako, kljub nekaterim kritikam o njihovi igri, nadaljujejo v slogu pregovora "Cilj opravičuje sredstva". Tudi na tekmi pro...

   Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem
   • Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem

   • 10.04.2019 ob 21:31h
   • Mariborčani, ki premočno vodijo na lestvici, so tesno zmagali v Krškem in se še bolj približali svojemu 15. naslovu državnih prvakov. Vijoličasti tako že 12 tekem zapored n...