• Zlata lisica uspešno pod streho

   • Ana Bucik s petim mestom poplačala trud organizatorjev

    Z današnjim slalomom se je zaključila že 58. Zlata lisica, ki se je morala žal zaradi vremenskih razmer še enkrat več seliti v Kranjsko Goro.
    Še petič v tej sezoni je slalom dobila Slovakinja Petra Vlhova. Ta je za 23 stotink ugnala Švicarko Wendy Holdener. Zanimivo, da je Slovakinja pred tekmo samo progo in preparacijo brutalno kritizirala, saj je izjavila, da ni vredna Svetovnega pokala, a slaba karma je bila do nje usmiljena in je ni kaznovala.
    Vrhunsko je nastopila tudi Ana Bucik, ki je zasedla peto mesto (+1,65), kar je njena najboljša slalomska uvrstitev v karieri. Vlhova je z današnjo zmago postala tudi skupna zmagovalka 58. Zlate lisice.

    Ana Bucik , ki odlično stopnjuje formo pred olimpijskimi igrami je v ciljni areni nasmejana povedala: "Res sem srečna, druga vožnja je bila res dobra, v zgornjem delu proge pa sem slišala tudi navijanje, kar je bila dodatna spodbuda. V prvi bi lahko nastopila malo boljše. Vsako tekmo sem bolj sproščena in si vse več upam. Začenjam vse bolj uživati na tekmah, zato sem še toliko bolj vesela, da je čez dva dni na sporedu nova tekma."

    Nastopilo je še pet Slovenk, a so bile vse prepočasne za preboj v finale. Temu je bila še najbližje Meta Hrovat, ki je bila 32, a je Meta tudi v slalomu sposobna za mnogo več.

    Gorazd Elvič                                                                   foto: G.Elvič


    09.01.2022 ob 17:44h
   SORODNO
   Maribor državni prvak 2022
   • Maribor državni prvak 2022

   • 23.05.2022 ob 00:52h
   • Nogometaši Maribora so na odločilni tekmi proti Muri, zasluženo, s 3:1 slavili v Murski Soboti in se skupaj s svojimi zvestimi navijači veselili 16. ...
   Zmaga in veličastno slovo Tavaresa
   Bravo dober sodniki še boljši
   • Bravo dober sodniki še boljši

   • 07.05.2022 ob 20:33h
   • Vijoličasti, ki so tri kroge pred koncem prvenstva imeli vse v svojih rokah, so sedaj precej oddaljeni od tega cilja, saj so v Šiški proti Bravu...