• Zmaga Maribora in visok poraz Olimpije

   • Nogometaši Aluminija so v 18. krogu državnega prvenstva, s kar 6:2 ponižali drugouvrščeno Olimpijo, tako, da ima sedajvodilni Maribor po zmagi z 2:1 v Domžalah, pred Ljubljančani kar devet točk naskoka.

    NK DOMŽALE : NK MARIBOR 1:2 (1:1)

    Športni park Domžale, Prva Liga Telekom Slovenije, 18. krog, gledalcev 800, sodnik Dragoslav Perić(Kranj), pomočnika sodnika Robert Vukan(Gornja Radgona) in Aleš Skok (Ptujska Gora), četrti sodnik Roman Glažar (Hajdina),  sodnika za goloma Nejc Kajtazović (Kranj) in Darjan Kovačič (Grosuplje), delegat Otmar Komel (Renče)


    DOMŽALE: Mulalić, Rom, Vetrih, Melnjak, Sikošek, Gnezda Čerin, Mujan (67` Nicholson), Kirm, Lazarević (83` Vuk), Ibričić, Podlogar (78` Ibraimi). Klop: Milić, Morris, Hodžić, Belima, Ibraimi, Nicholson, Vuk. Trener: Simon Rožman.

    NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević, Vrhovec, Pihler, Mlakar (70` Felipe Santos), Mešanović, Zahović (88` Tavares). Klop: Handanović, Rajčević, Cretu, Vršič, Bajde, Felipe Santos, Tavares. Trener: Darko Milanič. 

    Strelci: 1:0 Gnezda Čerin (5), 1:1 Mlakar (19), 1:2 Ivković (73)

    Čeprav so Domžalčani povedli že v 5. minuti, ko je Adam Gnezda Čerin z roba kazenskega prostora mojstersko, s strelom v tla z odbojem, premagal Kenana Pirića, je Maribor na koncu prišel do pomembne zmage.

    Takoj po prejetem golu so namreč vijoličasti v nadaljevanju tekme prevzeli pobudo in v 19. minuti izenačili izid. Luka Zahović je z leve strani poslal izvrsten predložek proti drugi vratnici kjer je dobro utekel  Jan Mlakar in z glavo natančno zadel spodnji levi kot vrat Ajdina Mulalića.

    Že v 34. minuti bi Maribor lahko povedel, potem, ko je  je žoga na robu kazenskega prostora prišla do Blaža Vrhovca, ta pa je takoj odlično sprožil pravi projektil, a zadel le stičišče  prečke in vratnice.

    Ob koncu prvega polčasa je Denis Klinar z močnim strelom poskrbel še za en dvig adrenalina pri navijačih vijoličastih, ko je že premagal Mulalića, a je žogo na golovi črti čudežno izbil Gregor Sikošek.

    V dinamični tekmi so bili mariborski nogometaši za nijanso boljši tudi v drugem polčasu, saj so imeli več zrelih priložnosti kot varovanci trenerja Rožmana.

    V 73. minuti  so tako, po kotu iz leve strani, zasluženo prišli tudi do gola, ki je zapečatil usodo Domžal. Amir Dervišević je podal v svojem slogu v kazenski prostor, tam pa je bil, še enkrat več, najvišji Saša Ivković , ki je z glavo zabil ob nemočnem Mulaliću za 2:1.

    Domžalčani so se po vodstvu gostov, sicer trudili, da bi prišli vsaj do točke, a so vijoličasti do zadnjega žvižga sodnika Perića svoje vodstvo uspešno ubranili in s četrto zaporedno zmago prednost pred najbližnjim zasledovalcem -Olimpijo, povečali na zajetnih 9 točk .

    Gorazd Elvič                                                                 foto:G.Elvič

    01.12.2018 ob 20:20h
   SORODNO
   Maribor premočan tudi za Velenjske Knape
   • Maribor premočan tudi za Velenjske Knape

   • 20.04.2019 ob 22:27h
   • NK Maribor: NK Rudar 3:1 (1:0)

    Stadion Ljudski vrt, Prva Liga Telekom Slovenije, 28. krog, gledalcev 3500, sodnik David Šmajc (Kranj,  pomočnika sodnika Tomislav Pospeh in Ale...

   Maribor vse bližje naslovu
   • Maribor vse bližje naslovu

   • 13.04.2019 ob 21:05h
   • V vijoličastem taboru pravijo, da je  najpomembneje da zmagujejo in tako, kljub nekaterim kritikam o njihovi igri, nadaljujejo v slogu pregovora "Cilj opravičuje sredstva". Tudi na tekmi pro...

   Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem
   • Vijoličasti prigarali zmago tudi v Krškem

   • 10.04.2019 ob 21:31h
   • Mariborčani, ki premočno vodijo na lestvici, so tesno zmagali v Krškem in se še bolj približali svojemu 15. naslovu državnih prvakov. Vijoličasti tako že 12 tekem zapored n...