• Zmaga za slavje ob 60 letnici

   • V odlični tekmi na koperski Bonifiki je Maribor slavil pomembno zmago ob svojem 60 letnem jubileju.
    FC KOPER -  NK MARIBOR 1:2 (0:1)
    Stadion Bonifika Koper, Prva Liga Telekom Slovenije, 17. krog, brez gledalcev, glavni sodnik Matej Jug (Tolmin), pomočnika sodnika Jure Praprotnik in Aleksander Kasapović (oba Ljubljana), četrti sodnik Nejc Kajtazović (Kranj)

    FC KOPER: Vargić, Palčič, Rajčević, Žužek, Jozinović, Dodlek, Jelić Balta (46` Knežević), Stevanović (46` Pejić), Barišič (71` Spinelli), Vršič, Mulahusejnović 
    Trener: Miran Srebrnič

    NK MARIBOR: Jug, Klinar, Pihler, Peričić, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Repas, Požeg Vancaš (80` Mlakar), Kronaveter (80` Uskoković), Matko (89` Mešanović)
    Trener: Mauro Camoranesi

    Strelci: 0:1 Vrhovec (21), 1:1 Vršič (67), 1:2 Repas (86)
    Vijoličasti, ki so očitno na vsak način ob svojem jubileju želeli razveseliti svoje zveste navijače, so v prvem polčasu povsem prevladovali na igrišču in lahko bi rekli, da so igralcem Kopra, s svojo najboljšo predstavo letos, pokazali pravo lekcijo kvalitetnega, modernega nogometa. Po kopici izdelanih priložnosti bi lahko dosegli tudi več zadetkov, a po izrednem strelu z razdalje je za vodstvo z 1:0 uspelo zadeti le Blažu Vrhovcu.
    V drugem polčasu se je slika na igrišču precej spremenila, saj so, po očitno dobrih taktičnih nasvetih trenerja Srebrniča, domači začeli igrati dosti bolj agresivno in so tudi po zaslugi spremenjenega načina igranja v sredini igrišča, pokazali mnogo več ter bili do 70.minute celo nekoliko boljši nasprotnik. Rezultat tega je bilo tudi zasluženo izenačenje, za katerega je poskrbel velemojster nogometa Dare Vršič z izrednim zadetkom iz prostega strela v 67. minuti.
    A vseeno je po izrednem taktičnem manevru trenerja Maribora Camoranesija, ki je prešel na igro s tremi branilci, ob tem pa v igro poslal še sveže Mlakarja, Uskokovića in Derviševića, na koncu zasluženo slavil Maribor, za katerega je gol za zmago dosegel igralec tekme Repas. Pri golu je pomembno vlogo odigral tudi Mlakar, ki se je požrtvovalno izboril za žogo in pripomogel, da je ta prišla do Jana Repasa, ki jo je s pomočjo vratnice prefinjeno poslal v mrežo nemočnega Vargića.
    Vijoličasti so tako z novo zmago ostali na vrhu razpredelnice in ohranili prednost treh točk pred Olimpijo, ki je z veliko pomočjo groznega sojenja sodnika Mertika nezasluženo premagala Tabor.
    Gorazd Elvič                                                         foto:G.Elvič
    13.12.2020 ob 01:01h
   SORODNO
   Šok terapija za zmago Maribora
   Boleč poraz proti Celju